Ύποπτες οι συνθήκες πίσω από την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στην Αίγυπτο (video)

Τουλάχιστον 32 νεκροί και 66 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τραγωδίας

Must Read

«Άγνωστοι» φέρεται να ενεργοποίησαν το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, οδηγώντας στην σύγκρουση των δύο τρένων στη νότια Αίγυπτο που στοίχισε τη ζωή σε 32 επιβαίνοντες!  

Οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν όταν το εν λόγω σύστημα ενεργοποιήθηκε κοντά στην πόλη Τάχτα, περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 66, οι επέβαιναν στα τρία βαγόνια που καταστράφηκαν κατά την σύγκρουση. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δεκάδες ασθενοφόρα και μεταφέρουν τραυματίες.

  • Δείτε πλάνα από το σημείο:

https://youtu.be/UukCiJCqPJU

«Τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου. «Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε μια πηγή στο Reuters.

Ο συρμός που ακολουθούσε έπεσε πάνω στον προπορευόμενο

Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, «τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από “αγνώστους” το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στην Σοχάγκ, με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του».

Η υπουργός Υγείας, Χάλα Ζάγεντ, βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος για «να παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας των τραυματιών», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Σημειώνεται πως η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα. Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This