Σάββατο 31/7/2021

Δουλεύει το μποϊκοτάζ των Σαουδαράβων: Πτώση ρεκόρ στις εισαγωγές από την Τουρκία!

Έτσι τραβάνε το αυτί του Ερντογάν όποιοι θέλουν, όχι με λόγια του αέρα

Το άτυπο μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα οδήγησε σε χαμηλό ρεκόρ στην αξία των εισαγωγών από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το Reuters.

Η αξία εισαγωγών τουρκικών αγαθών στη Σαουδική Αραβία έπεσε στα 14,1 εκατομμύρια Ριάλ (3,76 εκατομμύρια δολάρια) τον Ιανουάριο, από 50,6 εκατομμύρια Ριάλ (13,49 εκατομμύρια δολαρια) τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο τα επίσημα μηνιαία εμπορικά στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Στατιστικής της Σαουδικής Αραβίας, οι εισαγωγές από την Τουρκία εκτιμήθηκαν σε 622 εκατομμύρια Ριάλ (165,85 εκατομμύρια $) τον Ιανουάριο του 2020. Από τότε, τα στοιχεία έδειξαν ότι η Τουρκία είχε πέσει στην 76η θέση από την 13η, σε ότι αφορά τις εισαγωγές στο βασίλειο του Κόλπου.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ παραμένουν γεμάτες εντάσεις μετά την πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, με αποτέλεσμα επιχειρηματικές ομάδες της Σαουδικής Αραβίας , όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ