Δουλεύει το μποϊκοτάζ των Σαουδαράβων: Πτώση ρεκόρ στις εισαγωγές από την Τουρκία!

Έτσι τραβάνε το αυτί του Ερντογάν όποιοι θέλουν, όχι με λόγια του αέρα

Must Read

Το άτυπο μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα οδήγησε σε χαμηλό ρεκόρ στην αξία των εισαγωγών από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το Reuters.

Η αξία εισαγωγών τουρκικών αγαθών στη Σαουδική Αραβία έπεσε στα 14,1 εκατομμύρια Ριάλ (3,76 εκατομμύρια δολάρια) τον Ιανουάριο, από 50,6 εκατομμύρια Ριάλ (13,49 εκατομμύρια δολαρια) τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο τα επίσημα μηνιαία εμπορικά στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Στατιστικής της Σαουδικής Αραβίας, οι εισαγωγές από την Τουρκία εκτιμήθηκαν σε 622 εκατομμύρια Ριάλ (165,85 εκατομμύρια $) τον Ιανουάριο του 2020. Από τότε, τα στοιχεία έδειξαν ότι η Τουρκία είχε πέσει στην 76η θέση από την 13η, σε ότι αφορά τις εισαγωγές στο βασίλειο του Κόλπου.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ παραμένουν γεμάτες εντάσεις μετά την πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, με αποτέλεσμα επιχειρηματικές ομάδες της Σαουδικής Αραβίας , όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This