Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Προνόμια για τους εμβολιασμένους θέλει ο Γερμανός Υπουργός Υγείας

Αφού το λένε οι Γερμανοί...

Αυτό που υποκριτικά όλοι οι πολιτικοί αρνούνταν, τελικά γίνεται (όπως ανέμεναν οι περισσότεροι…). Ο Γενς Σπαν, Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, με δηλώσεις του στη Bild μίλησε για περισσότερες «ελευθερίες» σε όσους έχουν εμβολιαστεί, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα σε δύο κατηγορίες τους πολίτες.

«Όποιος έχει κάνει το εμβόλιο, θα μπορεί να επισκεφθεί ένα εμπορικό κατάστημα ή ένα κομμωτήριο χωρίς να προσκομίσει αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ επιπλέον απαλλάσσεται από την υποχρέωση για καραντίνα», είπε χαρακτηριστικά ο Σπαν στη γερμανική εφημερίδα.

Η Bild με τη σειρά της, έβγαλε το συμπέρασμα: «Καθώς θα αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των εμβολιασμών τις επόμενες εβδομάδες, εκατομμύρια Γερμανοί θα μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους στις παραλίες της Μεσογείου το καλοκαίρι ή στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χωρίς το ενοχλητικό τεστ. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αρκετό».

Ο Σπαν δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις διακοπές, αλλά, όπως σημειώνουν οι Γερμανοί, είναι η πρώτη φορά που έδειξε τόσο θετική στάση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε αυτό βοήθησε προφανώς μια μελέτη του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν φαίνεται να μεταδίδουν τον ιό (αρκεί να έχουν περάσει 15 ημέρες από τη δεύτερη δόση).

Οι αντιδράσεις στη Γερμανία στις δηλώσεις Σπαν ήταν θετικές από τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, αλλά και τους Φιλελεύθερους και την Αριστερά και αρνητικές από το ακροδεξιό AfD που έκανε λόγο για στιγματισμό «για όσους δεν έχουν προλάβει, ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ