Κυριακή 9/5/2021

Η Ουάσιγκτον γνωστοποίησε στην Άγκυρα την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Η Ουάσινγκτον υπέγραψε μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα με άλλες οκτώ χώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν επίσημα την Τουρκία ότι απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Η Ουάσιγκτον απομάκρυνε την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 Lightning II το 2019, μετά την αγορά των ρωσικών S-400, η διατήρηση των οποίων αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ωστόσο, οι Τούρκοι εργολάβοι συνεχίζουν να κατασκευάζουν ανταλλακτικά για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς, παρά την απομάκρυνση της χώρας από το πρόγραμμα και την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων στην προεδρία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας (SSB) τον Δεκέμβριο.

Η Ουάσινγκτον υπέγραψε μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα με άλλες οκτώ χώρες, ανέφερε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου, μετά την ακύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας 2006.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Δανία έχουν υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο Κατανόησης σε μια εξέλιξη η οποία έχει κοινοποιηθεί στην Άγκυρα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ