Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία μετά από μηνύσεις για απάτη της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Thodex

Διέφυγε στην Αλβανία ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, αίτημα στην Interpol για έκδοσή του έκανε η Τουρκία!

Must Read

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 62 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε για πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, μετά την υποβολή μηνύσεων από χιλιάδες πολίτες στην Τουρκία που δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα απάτης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

H πλατφόρμα Thodex, η οποία διαχειριζόταν καθημερινά συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ότι θα έκλεινε για τέσσερις έως πέντε ημέρες λόγω μίας διαδικασίας πώλησής της.

Οι χρήστες, ωστόσο, που δεν μπορούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους ή να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, εξέφρασαν στο Twitter την ανησυχία τους ότι μπορεί να έχουν εξαπατηθεί.

Οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 78 άτομα και 62 έχουν τεθεί υπό κράτηση έως τώρα με μία επιχείρηση που επικεντρώνεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά επεκτείνεται σε οκτώ περιφέρειες, σύμφωνα με το Anadolu.

H αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Thodex, ο Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, πέταξε την Τρίτη για τα Τίρανα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας εξέδωσε κόκκινη ειδοποίηση της Interpol για τον Özer και ζήτησε από την Αλβανία να τον παραδώσει, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Γραφείο της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ξεκίνησε έρευνα για τη Thodex λόγω των καταγγελιών ότι η πλατφόρμα οδήγησε σε «μεγάλη θλίψη πολλούς πολίτες». Το σώμα ερευνών για οικονομικά εγκλήματα MASAK μπλόκαρε την Τετάρτη τους λογαριασμούς της εταιρείας και άρχισε έρευνα, δήλωσε πηγή του MASAK.

H Thodex δήλωσε ότι δεν είναι αληθή τα αρνητικά ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωση για την ίδια και ότι τράπεζες και επενδυτικά ταμεία – τα ονόματα των οποίων θα αναφέρει αργότερα – θέλουν να επενδύσουν στην εταιρεία και έχουν προτείνει μία σύμπραξη. Υποστήριξε μάλιστα, ότι έκλεισε λόγω συνομιλιών με πιθανούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκοσμίου φήμης τράπεζας και για συντήρηση.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, τα 30.000 άτομα που είχαν υποβάλει καταγγελίες θα αποζημιωθούν.

Ο όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα της Thodex ανήλθε στα 538 δισ. δολάρια στην τελευταία ημέρα που λειτούργησε, σύμφωνα με την Coinmarketcap.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This