Ινδία: Νεκρά 18 άτομα μετά από φωτιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για ασθενείς με COVID-19

Τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου

Must Read

Τουλάχιστον δεκαέξι ασθενείς με κορωνοϊό και δύο νοσοκόμες, πέθαναν το πρωί στην Ινδία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου όπου είχαν εισαχθεί, τραγωδία η οποία προστέθηκε σε πολλές παρόμοιες στα ινδικά νοσοκομεία, τα οποία έχουν κατακλυστεί από κόσμο εν μέσω του δεύτερου κύματος.

Στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Η φωτιά έχει κατασβεστεί.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου», διευκρίνισε ο Ρατζεντρασίνχ Τσουντασάμα, αξιωματικός της αστυνομίας.

Στις 23 Απριλίου πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου στις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις οποίες είχαν διασωληνωθεί εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία προκαλεί φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 400.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν 3.523 το ίδιο διάστημα.

Επισήμως, ο απολογισμός του κορωνοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This