Τρίτη 11/5/2021

Αστεροειδής θα μπορούσε να… αφανίσει το 1/10 της Ευρώπης, σύμφωνα με τη NASA!

H Ελλαδίτσα μας είναι, δυστυχώς, ολόκληρη μέσα στο κομμάτι που θα «εξαφανιστεί» από το χάρτη

Κακά τα μαντάτα από τη NASA, καθώς σε πείραμα προσομοίωσης πρόσκρουσης υπερμεγέθους αστεροειδούς στη Γη, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του 1/10, τουλάχιστον, της Γηραιάς Ηπείρου!

Το θέμα είναι πως αυτό θα συνέβαινε, επειδή, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, στην προκειμένη περίπτωση το μοιραίο για τον πλανήτη μας θα ήταν αδύνατο να αποτραπεί.

Την περασμένη εβδομάδα η NASA πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης για να γίνει καλύτερα αντιληπτό πώς αστεροειδής που βρίσκεται 35 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη θα μπορούσε να «χτυπήσει» σε έξι μήνες. Στο υποθετικό αυτό σκηνικό, αστεροειδής που ονομάστηκε 2021PDC, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 19 Απριλίου, με τους επιστήμονες να σχεδιάζουν το πώς θα αποτρέψουν τη σύγκρουση με τον πλανήτη μας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Ύστερα από σειρά μελετών πάνω στο θέμα της πρόσκρουσης, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες κατέληξαν ότι καμία από τις υφιστάμενες τεχνολογίες δεν μπορεί να εμποδίσει τον αστεροειδή να συγκρουστεί με τη Γη.

Η ομάδα επιστημόνων χρειάστηκε περίπου 184 ημέρες για να προσδιορίσει την περιοχή της σύγκρουσης. «Αν βρεθούμε αντιμέτωποι με το υποθετικό σενάριο του 2021PDC στην πραγματική ζωή, δεν θα είμαστε σε θέση να ενεργοποιήσουμε κανένα διαστημικό σκάφος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τις δυνατότητες που υπάρχουν», δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην άσκηση.

Δυστυχώς για τη χώρα μας, όπως γίνεται ξεκάθαρο από τον χάρτη της προσομοίωσης, αναμένεται να… αφανιστεί ολόκληρη, στην περίπτωση που επαληθευτεί το τρομαχτικό αυτό σενάριο!

Η πορεία μέχρι την αναπόφευκτη καταστροφή

Η άσκηση διήρκεσε τέσσερις ημέρες, ενώ διεξήχθη σαν να επρόκειτο για πραγματική παγκόσμια απειλή. Η 26η Απριλίου ήταν η πρώτη ημέρα, κατά την οποία αναπτύχθηκαν δύο σενάρια, ως μέρος σχεδίου σύμφωνα με το οποίο είτε ο επικίνδυνος διαστημικός βράχος θα καταστρεφόταν, είτε θα δεχόταν κάποιο χτύπημα στην πορεία του προς τη Γη.

Η δεύτερη ημέρα της άσκησης εκτυλίχθηκε στις 2 Μαΐου και σε αυτήν οι αστρονόμοι εστίασαν στην τροχιά του αστεροειδούς και στις συνέπειες της σύγκρουσης, συλλέγοντας δείγματα από τα δεδομένα του 2014, τότε που ο αστεροειδής είχε βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη.

Την τρίτη ημέρα, στις 30 Ιουνίου, οι επιστήμονες προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις. Η τελευταία ημέρα, στις 14 Οκτωβρίου, εκτυλίχθηκε μόλις έξι ημέρες πριν από την υποθετική μοιραία πρόσκρουση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ