Ο 27χρονος που έγινε βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων με το Ethereum

Ο Ρωσοκαναδός Βιτάλικ Μπουτέριν έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος

Must Read

Σε ηλικία μόλις 27 ετών, νεαρός προγραμματιστής έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Ο Ρωσοκαναδός Βιτάλικ Μπουτέριν κέρδισε την παγκόσμια πρωτιά, περίπου έξι χρόνια αφότου μαζί με άλλα επτά άτομα δημιούργησε το δεύτερο πιο επιτυχημένο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin. Ο Μπουτέριν, συνδημιουργός του Ethereum, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κατέχει 333.000 κρυπτονομίσματα Ether.

Τη Δευτέρα, μετά την επενδυτική φρενίτιδα σε κρυπτονομίσματα του τελευταίου μήνα, η αξία κάθε Ether έφτασε τα 3.000 δολάρια (2.497 ευρώ), εκτινάσσοντας τη συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων του Μπουτέριν σε 1.029.000.000 δολάρια (περίπου 856.672.000 ευρώ), κάνοντάς τον δισεκατομμυριούχο. Ενδεικτικό της επιτυχίας του κρυπτονομίσματος είναι ότι η συνολική αξία των κεφαλαίων του Ethereum ξεπέρασε τα 291.389.000.000 ευρώ, κατά πολύ μεγαλύτερη από τα κεφάλαια της Bank of America.

Μετανάστευσε στον Καναδά

Ο Μπουτέριν, που τώρα ζει στη Σιγκαπούρη, γεννήθηκε το 1994 στη μικρή πόλη της Ρωσίας Κολόμνα και όταν ήταν τεσσάρων ετών οι γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά. Εναν χρόνο αργότερα του χάρισαν τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά ο Μπουτέριν, αντί να παίζει βιντεοπαιχνίδια όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, έδειξε ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό. Στο σχολείο ήταν πιο έξυπνος από τους συμμαθητές του, για αυτό τοποθετήθηκε σε ειδικό τμήμα με παιδιά-διάνοιες.

Το 2011, ο πατέρας του, που είχε μια μικρή εταιρία start-up με προγράμματα υπολογιστών, τον μύησε στο Bitcoin. Δύο χρόνια αργότερα, με τις ευλογίες των γονιών του, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο του Γουότερλου, όπου σπούδαζε Πληροφορική, και ταξίδεψε ανά τον πλανήτη για να συναντήσει προγραμματιστές που ασχολούνταν με κρυπτονομίσματα. Το 2014 έγινε ένας από τους οκτώ συνιδρυτές του Ethereum, το οποίο βγήκε στην αγορά το 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This