Τετάρτη 28/7/2021

Αίσχος! Δείτε σε τι χάλια κατάντησαν οι Τούρκοι την Αγιά Σοφιά

Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες βεβήλωσης του ιστορικού ναού! Οργή και θλίψη από την καταστροφή που έχουν προξενήσει

Εξευτελίζουν το μνημείο – σύμβολο της Ορθοδοξίας οι Τούρκοι! Δεν φτάνει που υφάρπαξαν την Αγία Σοφία και την βεβήλωσαν μετατρέποντας την σε τζαμί, τώρα καταστρέφουν ολοσχερώς την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Θλιβερές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν ζημιές στο ναό, βρώμα και εγκατάλειψη. Ο Ερντογάν αδιαφορεί προκλητικά για τις εκκλήσεις της Unesco και επιτρέπει σχεδόν σκόπιμα την καταστροφή του εμβληματικού ναού.

Τα ράφια της στα οποία βάζουν τα παπούτσια τους οι μουσουλμάνοι πριν προσευχηθούν είναι μέσα στη βρώμα, ενώ η αυτοκρατορική πύλη 1500 ετών είναι γεμάτη σημάδια λες και την έχουν χτυπήσει με… τσεκούρι! Καλώδια κρέμονται πάνω από την εξωτερική είσοδο, ενώ η συσκευή που μετράει την θερμοκρασία και την υγρασία στο ναό δεν έχει μπαταρία!

E2ay79hX0Aci2au

Σκούπες, φαράσια, καλάθια σκουπιδιών και αναπηρικά αμαξίδια διακοσμούν πλέον τον ιστορικό χώρο, ενώ μόλις εισέλθει κάποιος στο ναό το πρώτο πράγμα που βλέπει είναι πρόχειρες και κακόγουστες ταμπέλες με λάθη…

E2ay7 gXIAQ0YGo E2ay7 hX0AQGVz5

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ