Τρίτη 27/7/2021

Ο καύσωνας στον Καναδά προκάλεσε 67 πυρκαγιές! Εκκενώθηκε χωριό με την θερμοκρασία στους 49,5 βαθμούς!

65 νεκροί μέσα σε λίγες μέρες από τις πρωτοφανείς κλιματικές συνθήκες!

Το θερμόμετρο στον Καναδά άγγιξε τους 49 βαθμούς Κελσίου και καταγράφονται συνεχείς θάνατοι, καθώς οι Καναδοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες θερμοκρασίες! Οι πρωτοφανείς αυτές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν 67 πυρκαγιές στην Βρετανική Κολούμπια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Λίτον, που μόλις το θερμόμετρο έδειξε… 49,5 βαθμούς ξέσπασε φωτιά και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το χωριό τους.

«Είναι τρομερό. Ολόκληρο το χωριό μας έχει τυλιχτεί στις φλόγες», σχολίασε στο κανάλι CBS News ο δήμαρχος του Λίτον, Τζαν Πόλντερμαν. «Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά από το πρώτο σημάδι καπνού, έως ότου η φωτιά εξαπλωθεί παντού. Σε μερικές κατοικημένες περιοχές οι φλόγες από τις πυρκαγιές έφταναν το 1,5 μέτρο σε ύψος και τα καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης είχαν καταρρεύσει»!

65 είναι και τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων που προκάλεσε ο καύσωνας! Όπως ανέφερε η επικεφαλής Ιατροδικαστής, Λίζα Λαπουάντ, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Βρετανικής Κολούμπια: «Από την έναρξη του καύσωνα την περασμένη εβδομάδα, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Βρετανικής Κολούμπια κατέγραψε μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους, η οποία θεωρούμε πως σχετίζεται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες»!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ