Ηλικιωμένη διαγνώστηκε ως περίπτωση… κλιματικής αλλαγής από Καναδό γιατρό!

Πρωτοπόρος...

Must Read

Ένας Καναδός γιατρός τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης διαγιγνώσκοντας πως μια ηλικιωμένη ασθενής με άσθμα, έπασχε από «κλιματική αλλαγή».

Όταν μια γυναίκα στα 70 της εμφανίστηκε (το καλοκαίρι έγινε το περιστατικό) με δυσκολία στην αναπνοή στο νοσοκομείο Kootenay Lake στο Νέλσον της Βρετανικής Κολούμπια στα δυτικά του Καναδά, ο Δρ. Kyle Merritt αποφάσισε να διαγνώσει ότι έχει μια πάθηση που δεν διδάσκεται στα εγχειρίδια της ιατρικής σχολής: «κλιματική αλλαγή».

Αν και η γυναίκα είχε μια σειρά από προβλήματα υγείας – «Έχει διαβήτη. Έχει κάποια καρδιακή ανεπάρκεια… Ζει σε ένα τροχόσπιτο, χωρίς κλιματισμό», είπε ο Merritt και διαπίστωσε ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές, που προκλήθηκε από έναν ιστορικό καύσωνα που άφησε σχεδόν 600 νεκρούς στην καναδική επαρχία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επιδείνωσε το άσθμα της.

Είπε στην εφημερίδα  Times Colonist ότι με βάση αυτήν την αλυσίδα γεγονότων, πήρε το γράφημα της γυναίκας και έγραψε τις λέξεις «κλιματική αλλαγή».

Η διάγνωση του Merritt δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε (θεραπευτικά) τη γυναίκα και θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους σκεπτικιστές ως πολιτική δήλωση, ειδικά αφού την υποστήριξε συγκροτώντας μαζί με 40 άλλους γιατρούς στο νοσοκομείο του μια ομάδα ακτιβιστών που ονομάζεται «Γιατροί και Νοσηλευτές για την Πλανητική Υγεία».

«Αν δεν εξετάζουμε την υποκείμενη αιτία και απλώς αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα, θα συνεχίσουμε να μένουμε όλο και πιο πίσω», είπε στην ιστοσελίδα Glacier Media.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This