Το Ισραήλ απαγορεύει τα ταξίδια σε ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω μετάλλαξης Όμικρον

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

Must Read

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα τον χαρακτηρισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, του Μαρόκο, της Πορτογαλίας, του Καναδά, της Ελβετίας και την Τουρκίας ως «κόκκινες» χώρες και τις θέτει υπό ταξιδιωτική απαγόρευση, όπως συνέστησε το Υπουργείο Υγείας χθες.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε «κόκκινες» χώρες εκτός εάν λάβουν ειδική άδεια από μια κυβερνητική επιτροπή εξαιρέσεων.

Επιπλέον, εάν επιστρέψουν στο Ισραήλ, πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον επτά ημέρες, ακόμα κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ημέρας σε ξενοδοχείο για τον κορωνοϊό – τουλάχιστον μέχρι να λάβουν το αποτέλεσμα της εξέτασης PCR που κάνουν μετά την προσγείωσή τους στη χώρα.

Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει αναφέρει 134 κρούσματα της Όμικρον, εκ των οποίων τα 86 είναι επιβάτες που επέστρεψαν πρόσφατα από το εξωτερικό.

Η ομάδα των «κόκκινων» χωρών περιλαμβάνει ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και αρκετές δεκάδες άλλα αφρικανικά έθνη.

Τα σύνορα του Ισραήλ είναι κλειστά για ξένους υπηκόους από τα τέλη Νοεμβρίου, με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This