Χάος στον Καναδά: Φυγάδευσαν τον πρωθυπουργό και την οικογένεια του, αναταραχή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Must Read

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν σε «αγνωστή τοποθεσία» στην πρωτεύουσα, χθες ημέρα Σάββατο για λόγους ασφαλείας καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην Οτάβα, όπως ανέφερε το κρατικό CBC.

Οι διαδηλωτές αψήφησαν το πολικό ψύχος για να συμμετάσχουν μαζί με χιλιάδες φορτηγατζήδες που έγιναν πρωτοσέλιδα και κέρδισαν την υποστήριξη ακτιβιστών κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, καθώς έχουν φτάσει στην Οτάβα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα του Τριντό. Στην συγκέντρωση σπεύδουν αυτή την ώρα να συμμετέχουν και χιλιάδες αγρότες, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Μερικά φορτηγά ήταν διακοσμημένα με μηνύματα όπως «F**k Trudeau» και «Υποχρέωση ελευθερίας».

Θεωρίες συνωμοσίας από τα συστημικά ΜΜΕ: Διαδίδουν τη  θεωρία της «Ρωσικής εμπλοκής» για τη διαμαρτυρία των Καναδών φορτηγατζήδων.

Οι νέοι κανονισμοί για τον Covid απαιτούν από τους μη εμβολιασμένους Καναδούς οδηγούς φορτηγών να απομονώνονται για 14 ημέρες όταν εισέρχονται ξανά στον Καναδά από τις ΗΠΑ, μια κίνηση που λένε οι οδηγοί ότι θα είχε σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο τους. Ο Τριντό χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ως «περιθωριακή μειονότητα», υποστηρίζοντας ότι έως και 50.000 φορτηγατζήδες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία είχαν «απαράδεκτες απόψεις».

Δείτε εικόνα έξω από το κοινοβούλιο της Οττάβας:

Περίπου 10.000 άνθρωποι αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να διαδηλώσουν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το CBC. Ο πραγματικός αριθμός πάντως φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This