Σκότωσαν παιδιά βομβαρδίζοντας σχολείο με τουρκικό Drone!

Πρωτοφανής θηριωδία από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας – σύμμαχο της Τουρκίας!

Must Read

Υπό την πλήρη αδιαφορία της παγκόσμιας κοινότητας και των ΜΜΕ, η σφαγή στην Αιθιοπία συνεχίζεται, φυσικά με τουρκικό «δάκτυλο». Παραμονή των αιθιοπικών Χριστουγέννων!

Αεροπορική επιδρομή της κυβέρνησης της Αιθιοπίας έπληξε ένα σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένους στο βορειοδυτικό Tigray στις 7 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε εχθές η Human Rights Watch. Ένα τουρκικής κατασκευής drone έριξε τρεις βόμβες στο συγκρότημα στην πόλη Dedebit, σκοτώνοντας τουλάχιστον 57 πολίτες και τραυματίζοντας περισσότερους από 42 άλλους. Πολλοί εκ των οποίων, παιδιά!

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας θα πρέπει να διενεργήσει μια άμεση, ενδελεχή και αμερόληπτη έρευνα για το προφανές έγκλημα πολέμου και να διώξει ποινικά τους υπεύθυνους. Λόγω των εκτεταμένων καταχρήσεων από όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στη βόρεια Αιθιοπία, οι ξένες κυβερνήσεις θα πρέπει να επιβάλουν μορατόριουμ στις πωλήσεις όπλων και τη στρατιωτική βοήθεια στα εμπόλεμα μέρη, σύμφωνα με την HRW. Η Τουρκία όμως εξακολουθεί να εξοπλίζει την κυβέρνηση της Αιθιοπίας.

«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Αιθιοπίας έπληξε τρεις φορές το συγκρότημα του σχολείου Dedebit, σκοτώνοντας και ακρωτηριάζοντας εκτοπισμένους Tigrayians, κυρίως ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, καθώς κοιμόντουσαν σε σκηνές με πλαστικά φύλλα και σε ένα σχολικό κτίριο», δήλωσε η Laetitia Bader, διευθύντρια του Κέρας της Αφρικής στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η χρήση κατευθυνόμενων βομβών χωρίς στοιχεία για στρατιωτικό στόχο υποδηλώνει ότι επρόκειτο για προφανές έγκλημα πολέμου».

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσίασε έναν κατάλογο που συνέταξε η κοινότητα των εκτοπισμένων με τα ονόματα 53 ανθρώπων που σκοτώθηκαν αμέσως, μεταξύ των οποίων 32 γυναίκες και 21 άνδρες. Δεκαπέντε από τους νεκρούς ήταν παιδιά, το νεότερο ενός έτους, ενώ 18 θύματα ήταν άνω των 50. Ο κατάλογος ανέφερε ότι όλα τα θύματα είχαν εκτοπιστεί από την πόλη Humera στο Δυτικό Tigray, όπου οι δυνάμεις της κυβέρνησης που ελέγχουν την πόλη είχαν εκδιώξει γυναίκες και παιδιά της φυλής των Tigrayan, καθώς και ασθενείς και ηλικιωμένους, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Οι γιατροί σε ένα νοσοκομείο στο Σάιρ αποκάλυψαν ότι νοσήλευσαν τουλάχιστον 46 άτομα με κοιλιακά τραύματα, ακρωτηριασμένα άκρα και άλλους τραυματισμούς. Από τα 46, ένα παιδί πέθανε κατά την άφιξη και άλλα τρία πέθαναν στο νοσοκομείο. Ένας γιατρός σημείωσε ότι το νοσοκομείο δεν είχε βασικές ιατρικές προμήθειες, όπως χειρουργικά γάντια. Από τα τέλη Ιουνίου 2021, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει επιβάλει σκληρή πολιορκία στο Tigray. Αποκλείστηκε η είσοδος ιατρικών προμηθειών στην περιοχή μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες από το σημείο της σφαγής που εξασφάλισε η HRW

Δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες που ανέλυσε η Human Rights Watch δείχνουν σημαντικές καταστροφές σε ένα από τα σχολικά κτίρια καθώς και σε δύο σημεία του συγκροτήματος όπου είχαν δημιουργηθεί προσωρινά καταφύγια και κατασκευές για εκτοπισμένους.

Οι εκτοπισμένοι και οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια συγκέντρωσαν υπολείμματα των πυρομαχικών που έπληξαν τον χώρο, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών πτερυγίων καθοδήγησης και των εξαρτημάτων που επέτρεψαν στην Human Rights Watch και σε άλλους ειδικούς να κάνουν μια ασφαλή ταυτοποίηση του όπλου που χρησιμοποιήθηκε ως «έξυπνο» MAM-L που εκτοξεύτηκε από τουρκικό Drone Bayraktar TB-2.

Η Human Rights Watch κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια παραλλαγή της κατευθυνόμενης βόμβας MAM-L με κεφαλή «ενισχυμένης έκρηξης» ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε, λόγω των τραυμάτων των θυμάτων. Τα ενισχυμένα όπλα εκρήξεων είναι πιο ισχυρά από τα συμβατικά και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε μια ευρεία περιοχή και επομένως είναι έγκλημα πολέμου όταν χρησιμοποιούνται σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα Human Rights Watch.

Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπου πίσω του κρύβεται η Τουρκία, χωρίς ουδείς να ασχολείται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This