Και ο Καναδάς στο «παιχνίδι» των κυρώσεων ενάντια στις κόρες του Πούτιν

Must Read

Κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν επέβαλε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ο Καναδάς, ακολουθώντας και σε αυτόν το τομέα το παράδειγμα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η καναδική κυβέρνηση, πέρα από τις κόρες του Πούτιν, αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις και σε άλλους «στενούς συνεργάτες» του Ρώσου προέδρου, εξαιτίας της «παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής του ρωσικού καθεστώτος στην Ουκρανία». Οι νέες κυρώσεις του Καναδά κατά της Ρωσίας αφορούν συνολικά 14 «στενούς συνεργάτες» του Ρώσου προέδρου, ανάμεσά τους τη σύζυγο και την κόρη τού επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, Ρώσους ολιγάρχες, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

«Ο Καναδάς θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να καταστήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους συνεργάτες του υπόλογους για την εμπλοκή τους στην εισβολή εναντίον της Ουκρανίας από το ρωσικό καθεστώς», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Μελανί Ζολί, σε σημερινό ένα δελτίο Τύπου.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση συναλλαγών

Η Μαρία Βορόντσοβα και η Κατερίνα Τιχόνοβα, οι οποίες γεννήθηκαν το 1985 και το 1986, αντίστοιχα, είναι οι κόρες που έχει αποκτήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν από την πρώην συζύγό του, Λιουντμίλα και συγκαταλέγονται στα πρόσωπα που στοχοθετούνται κατά τον νέο αυτό γύρο καναδικών κυρώσεων, μαζί με τη σύζυγο του Σεργκέι Λαβρόφ, Μαρία Λαβρόβα, και την κόρη του, Εκατερίνα Βινοκούροβα, με τις εν λόγω κυρώσεις να προβλέπουν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, την απαγόρευση των συναλλαγών όπως και, φυσικά, την απαγόρευση να ταξιδέψουν στον Καναδά.

«Θέλουμε διακαώς οι συνένοχοι των επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», έγραψε με τη σειρά του σε σημερινή ανάρτηση και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This