Κορυφαία διάκριση για τη συγκλονιστική φωτογραφία της 81χρονης με «φόντο» τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια

Φωτο από πολέμους, καταστροφικές πυρκαγιές και την περιβαλλοντική υποβάθμιση γενικότερα μοιράστηκαν τα φετινά βραβεία...

Must Read

Στον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη ανήκει η καλύτερη ευρωπαϊκή φωτογραφία, σύμφωνα με τα φετινά World Press Photo Awards, η οποία δεν είναι άλλη από την περίφημη εκείνη της 81χρονης κυρίας Παναγιώτας, στις 8 Αυγούστου του 2021, μπροστά από το παραδομένο στις φλόγες σπίτι της στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το Deutsche Welle, η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει σε όλο της το μέγεθος την καταστροφή και τον πόνο από τις αδηφάγες πυρκαγιές που αφάνισαν χιλιάδες στρέμματα καταπράσινων εκτάσεων στη βόρεια Εύβοια κι όχι μόνο, το περασμένο καλοκαίρι, και έχει έκτοτε κοσμήσει δεκάδες πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα στον εγχώριο και διεθνή Τύπο, ανάμεσά τους και εκείνο του περιοδικού «Time», στο αφιέρωμά του με τις καλύτερες φωτογραφίες του 2021.

Καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς, εξάλλου, αναδείχθηκε εκείνη της Καναδής φωτορεπόρτερ Άμπερ Μπράκεν, η οποία και αναφέρεται σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας του Καναδά: την αρπαγή παιδιών αυτόχθονων οικογενειών και τον εγκλεισμό τους σε κρατικά ιδρύματα. Το 2021 εντοπίστηκαν σοροί 215 παιδιών στα ερείπια του πρώην σχολείου Κάμλουπς.

Σημειώνεται πως στις φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν, κυριάρχησαν, δυστυχώς, οι πόλεμοι, οι καταστροφικές πυρκαγιές, ο ρατσισμός  και η περιβαλλοντική υποβάθμιση, με τα βραβεία να παρουσιάζονται παραδοσιακά το Μάιο και τον Ιούνιο στο Βερολίνο και το Ντόρτμουντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This