Κούβα: Συντρίμμια φημισμένο ξενοδοχείο της Αβάνας από σφοδρή έκρηξη – Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Δεν υπάρχουν προς το παρόν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς

Must Read

Σφοδρή έκρηξη συγκλόνισε την Αβάνα, η οποία σημειώθηκε στο φημισμένο πεντάστερο ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της κουβανικής πρωτεύουσας, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοσχερώς και αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 8 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Σύμφωνα με το CNN, που μεταδίδει εικόνες από το σημείο, στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία που αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και το ιστορικό Καπιτώλιο. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς αγνοείται η τύχη 13 ανθρώπων.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν επίσης διάφορα λεωφορεία και άλλα οχήματα, τα οποία βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω από το ξενοδοχείο. Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, με το επικρατέστερο σενάριο να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για ύπαρξη τεσσάρων νεκρών, κάτι που αρχικά δεν είχε επιβεβαιωθεί. Το ξενοδοχείο ήταν εκτός λειτουργίας και τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο βρίσκονταν μόνο εργάτες.

Σημειώνεται πως το ιστορικό ξενοδοχείο που χτίστηκε το 1930 και διαθέτει 96 δωμάτια και πισίνα στην ταράτσα, ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και επί σειρά ετών φιλοξένησε αξιωματούχους ξένων χωρών και διασημότητες που επισκέπτονταν την Κούβα. Ανακαινίστηκε εκ νέου το 2005, ενώ αυτές τις ημέρες ετοιμαζόταν για την επαναλειτουργία του, μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This