Τέλος στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία από τη Ρωσία

Must Read

Την ώρα που η Φινλανδία ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο NATO, η Inter RAO, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας, ανέστειλε σήμερα την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Η φινλανδική θυγατρική της Inter RAO, RAO Nordic Oy, δήλωσε χθες ότι «αναγκάζεται να αναστείλει την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» από τις 14 Μαΐου. «Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να σημειώσουμε ότι για τους όγκους που έχουν πουληθεί στο ανταλλακτήριο Nord Pool από τις 6 Μαΐου δεν έχουν πιστωθεί ακόμη κεφάλαια στον τραπεζικό μας λογαριασμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετική και συνέβη για πρώτη φορά σε περισσότερα από 20 χρόνια της ιστορίας των συναλλαγών μας», πρόσθεσε.

Οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Φινλανδία σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος του φορέα διαχείρισης του φινλανδικού δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο φινλανδικός εθνικός φορέας δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Fingrid Oyj δήλωσε επίσης χθες ότι η RAO Nordic Oy θα αναστείλει τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία στη 01:00 τοπική ώρα το Σάββατο.

«Σύμφωνα με την RAO Nordic, περαιτέρω άμεσες ή διμερείς πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγεται από τη Ρωσία θα σταματήσουν μέχρι νεωτέρας λόγω προβλημάτων στη λήψη πληρωμών για την ηλεκτρική ενέργεια που πωλείται στην αγορά», δήλωσε η  Fingrid.

«Η έλλειψη εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία θα αντισταθμιστεί με την εισαγωγή περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας από τη Σουηδία και με την παραγωγή περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Λειτουργίας Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της εταιρείας Reima Päivinen.

Η Φινλανδία αναμένεται να γίνει αυτάρκης σε ηλεκτρική ενέργεια το 2023, καθώς η παραγωγή αιολικής ενέργειας αυξάνεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Fingrid. Πρόσθετα 2.000 μεγαβάτ νέας αιολικής ενέργειας αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη Φινλανδία φέτος.

Η εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία έχει καλύψει περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης της Φινλανδίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This