Παίζει τα ρέστα του ο Ερντογάν: «Υποστηρίζουμε το NATO, αλλά δεν θα λέμε ναι σε όλα»!

Επίθεση του Τούρκου στο NATO και για το μεταναστευτικό, με σπόντες για την Ελλάδα!

Must Read

Ένα ακόμα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη θέση και τις προθέσεις της Τουρκίας αναφορικά με την αίτηση ένταξης στο NATO της Σουηδίας και της Φινλανδίας, έστειλε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε ότι περιμένει από τους νατοϊκούς συμμάχους να «κατανοήσουν τις ευαισθησίες της Άγκυρας» σε θέματα ασφαλείας και να την υποστηρίξουν, αναφερόμενος κυρίως στους Κούρδους και τους Γκιουλενιστές που όπως λέει, «βρίσκουν καταφύγιο» στις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Μάλιστα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση «τρομοκρατών» (σ.σ. περίπου 30) από τη Σουηδία και διεμήνυσε: «Δεν θα μας παραδώσετε τρομοκράτες, αλλά μας ζητάτε να στηρίξουμε να μπείτε στο ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ έχει νόημα για εμάς στο βαθμό που σέβεται τις ευαισθησίες μας. Το να μας ζητάνε υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ενώ παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG ισοδυναμεί τουλάχιστον με ασυνέπεια».

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), επανέλαβε ότι η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να μεταβούν στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας φρόντισε να ξεκαθαρίσει απόλυτα τη θέση του, ώστε να διατηρήσει το πάνω χέρι στο μεγάλο παζάρι που έχει ξεκινήσει για να καμφθούν οι αντιστάσεις του: «Είμαστε από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στις δραστηριότητες της συμμαχίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λέμε ‘ναι’ σε κάθε πρόταση χωρίς αμφισβήτηση».

Ο Ερντογάν είπε ακόμα: «Η μόνη μας προσδοκία είναι το ΝΑΤΟ να επιδείξει καλή θέληση απέναντι στις νόμιμες προσπάθειες της Τουρκίας για την προστασία των συνόρων της. Αναμένουμε από τους συμμάχους μας πρώτα να κατανοήσουν τις ευαισθησίες μας και μετά να τις σεβαστούν και τελικά, αν είναι δυνατόν, να τις υποστηρίξουν».

Κατά την Άγκυρα, οι μαχητές του PKK είναι στην πλειονότητά τους εγκατεστημένοι στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, το Ιράκ, την Συρία και το Ιράν.

Επίθεση για το προσφυγικό και σπόντες για την Ελλάδα

Τονίζοντας τις «ευαισθησίες» της Τουρκίας όσον αφορά τις διοικήσεις που έχουν μετατραπεί «σε πηγή αστάθειας» ακριβώς δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας, ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων με αφορμή το προσφυγικό/μεταναστευτικό:

«Πληρώνουμε το τίμημα για αυτά τα προβλήματα φιλοξενώντας πρόσφυγες που αριθμούν εκατομμύρια. Και δεν μπορούσαμε να δούμε κανέναν σύμμαχο να κατανοεί το πρόβλημά μας σε αυτό το θέμα παρά μόνο αφού οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς τις δυτικές χώρες. Επιπλέον, γνωρίζουμε τους λεγόμενους συμμάχους που προκάλεσαν κρυφά αυτή τη διαδικασία μόνο και μόνο για να βάλουν την Τουρκία σε μπελάδες και αυτοί είναι, μην προσβληθείτε, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, τους γνωρίζουμε πολύ καλά».

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να πετάξει και σπόντες για την αντιμετώπιση της Ελλάδας! Δεν κατονόμασε τη χώρα μας, αλλά τη φωτογράφισε:

«Έχουμε ευαισθησίες που πηγάζουν από τις ευθύνες μας απέναντι στους αδελφούς μας με τους οποίους απολαμβάνουμε ισχυρούς ιστορικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους μας συνδέει η κληρονομιά μιας κοινής ιστορίας και πολιτισμού. Είναι σαφές ότι οι σύμμαχοί μας δεν συμμερίζονται αυτήν την προσέγγισή μας, παρόλο που δείχνουν απεριόριστη ανοχή για ορισμένες χώρες εντός του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπλέκονται σε κάθε είδους κακομαθημένες πράξεις και καταχρώνται τους τεράστιους πόρους που τους διατίθενται».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This