Έλον Μασκ: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία»

Κακός οιωνός οι δηλώσεις του Έλον Μασκ

Must Read

Ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του Έλον Μασκ, ο οποίος ανέφερε πως έχει κακό προαίσθημα για την πορεία της οικονομίας και ως εκ τούτου προτείνει τη μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 10%.

Η Tesla, η πασίγνωστη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τον Μασκ, χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», όπως αναφέρει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη χθες, Πέμπτη, σε στελέχη και το οποίο επικαλείται το Reuters. Στο email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ αναφέρει: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Νέα πολιτική στην Tesla

Ο Έλον Μασκ ζήτησε από τους υπαλλήλους της εταιρείας να επιστρέψουν στο γραφείο ή να φύγουν.  «Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», ανέφερε το email. «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Ύστερα, ένας από τους followers του Μασκ στο Twitter δημοσίευσε ένα άλλο email που έστειλε ο Μασκ σε στελέχη ζητώντας τους να εργάζονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή να «αποχωρήσουν από την Tesla».

Ο δισεκατομμυριούχος, απαντώντας στο tweet, που συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε: «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού»..

Ο τυφώνας του Ντάιμον

Ο Έλον Μασκ δεν είναι ο μόνος που έχει κακό προαίσθημα για την οικονομία και προετοιμάζει την εταιρεία του για δύσκολες μέρες. Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ανακοίνωσε χθες επίσης ότι προετοιμάζει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για έναν «οικονομικό τυφώνα» και συμβουλεύει τους επενδυτές να κάνουν το ίδιο.

«Ξέρετε, είπα ότι υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας, αλλά θα το αλλάξω… είναι τυφώνας», είπε ο Ντάιμον μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη. Αν και οι συνθήκες φαίνονται «καλές» αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει αν ο τυφώνας είναι «μικρός ή υπερθύελλα Σάντι», πρόσθεσε. «Η JPMorgan προετοιμάζεται και θα είμαστε πολύ συντηρητικοί με τον ισολογισμό μας» είπε.

Την ίδια ώρα, ψυχρολουσία αποτελεί για τους εμπνευστές των κυρώσεων κατά της Ρωσίας το άρθρο του κορυφαίου οικονομικού συντάκτη Larry Elliott, σύμφωνα με τον οποίο παρά τα μέτρα, η Ρωσία κερδίζει τον οικονομικό πόλεμο και ο Πούτιν δεν πρόκειται να αποσύρει στρατεύματα

Διαβάστε ακόμη: Guardian: Η Ρωσία κερδίζει τον οικονομικό πόλεμο και ο Πούτιν δεν πρόκειται να αποσύρει στρατεύματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This