Το ένα τρίτο της ανθρωπότητας δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο

Ακόμα: Ένα στα τρία άτομα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, επιλέγουν να μην το κάνουν

Must Read

Το ένα τρίτο της ανθρωπότητας δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, παρόλο που το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται εντός της εμβέλειας ενός ευρυζωνικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας, αποκαλύπτει η Έκθεση Παγκόσμιας Συνδεσιμότητας 2022.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τουλάχιστον 390 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Ένα στα τρία άτομα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, επιλέγουν να μην το κάνουν λόγω υψηλού κόστους, έλλειψης συσκευών ή άλλων λόγων.

«Το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Στην Αφρική, το μερίδιο είναι 18%», τονίζεται στην έκθεση και προστίθεται:«Ένα επιπλέον 32% των ανθρώπων στον πλανήτη (49% στην Αφρική) βρίσκονται εντός εμβέλειας ενός ευρυζωνικού δικτύου, αλλά δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, λόγω έλλειψης χρημάτων, έλλειψης πρόσβασης σε μια συσκευή ή/και έλλειψης ενημέρωσης, δεξιοτήτων ή σκοπού».

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, το επιβλαβές περιεχόμενο και η υπερμεγέθης δύναμη των μεγάλων εταιρειών, παραμένει προτεραιότητα στο «ταξίδι στην καθολική και ουσιαστική συνδεσιμότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This