Αίγυπτος: Δεύτερη φονική επίθεση καρχαρία – Νεκρή τουρίστρια από τη Ρουμανία

Οι αρχές απαγόρευσαν κάθε δραστηριότητα στις παραλίες της Ερυθράς Θάλασσας

Must Read

Και δεύτερη γυναίκα σκοτώθηκε από καρχαρία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο. Μετά την 68χρονη από την Αυστρία, την οποία κατασπάραξε μπροστά στα έντρομα μάτια τουριστών, τραγικό θάνατο βρήκε και μια τουρίστρια από τη Ρουμανία.

Οι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από καρχαρία κοντά στη Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου πολλές παραλίες έχουν κλείσει μετά το συμβάν αυτό, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Η δεύτερη επίθεση έγινε μόλις 500 μέτρα από τη προηγούμενη, πιθανώς από τον ίδιο καρχαρία που χθες σκότωσε την Αυστριακή συνταξιούχο.

«Δύο γυναίκες δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσαν στην περιοχή του Σάχελ Χασίς, στα νότια της Χουργκάντα» ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης της περιοχής αυτής, ο Αμρ Χανάφι, είχε απαγορεύσει για τρεις ημέρες κάθε δραστηριότητα στις παραλίες αυτές.

Η Αυστρία επιβεβαίωσε ότι το πρώτο θύμα καταγόταν από τη χώρα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε ότι το ένα από τα θύματα ήταν Αυστριακή, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Το διάταγμα του κυβερνήτη έκανε λόγο για «μια Αυστριακή τουρίστρια» την οποία δάγκωσε στο αριστερό χέρι ο καρχαρίας.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA το θύμα καταγόταν από την περιοχή του Τιρόλου, ήταν 68 ετών και έκανε διακοπές στην Αίγυπτο από τις αρχές Ιουνίου μαζί με τον Αιγύπτιο σύντροφό της.

Οι καρχαρίες της Ερυθράς Θάλασσας σπανίως επιτίθενται σε κολυμβητές, εφόσον εκείνοι δεν ξεπερνούν τα όρια που έχουν θέσει οι αρχές. Το 2018 ένας Τσέχος τουρίστας σκοτώθηκε από καρχαρία στα ανοιχτά μιας παραλίας. Την ίδια τύχη είχε το 2015 ένας Γερμανός ενώ το 2010 μία Γερμανίδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν σοβαρά από επιθέσεις καρχαριών κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ, το γνωστότερο θέρετρο της Αιγύπτου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και υπεξαίρεσαν χρήματα από τα Λουτρά Λαγκαδά!

Σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες

More Articles Like This