Νέες απειλές Ακάρ: «Δεν αστειευόμαστε, μην επιχειρήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι»

Προκλήσεων συνέχεια από πλευράς Τουρκίας

Must Read

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας όλα τα «καυτά» θέματα για Αιγαίο, αποστρατικοποίηση νησιών αλλά και προσφυγικό.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Haber Global, κατηγορεί την Αθήνα ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, ενώ προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κάτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.




Επεσήμανε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, λόγω της «στρατιωτικοποίησης» των νησιών του Αιγαίου, της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο για την πώληση F-16 στη γειτονική χώρα, του μεταναστευτικού, αλλά και του Κυπριακού.

Μάλιστα αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο τον Μάιο είπε με σαφή ειρωνεία: «Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης ήταν μεγάλη ντροπή. Έδωσε αυτή την ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Θα σταματήσουν όλοι να δουλεύουν για να δουν τι λέει ο Μητσοτάκης;».

Όσον αφορά στην πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ θεωρεί πως υπάρχουν θετικά μηνύματα. «Πιστεύουμε ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, θα λάβει τη σωστή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις με την Τουρκία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Οι θετικές εξελίξεις σχετικά με τα F-16 και τον εκσυγχρονισμό θα συνεχιστούν στον στρατιωτικό τομέα των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σχολίασε: «Κάναμε τα σχέδιά μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τίποτα με τον εξοπλισμό των νησιών. Παρά τις παραβιάσεις και τις παρενοχλήσεις, λέμε να μιλήσουμε, να λύσουμε το πρόβλημα ειρηνικά. Μιλάμε για ειρήνη λέμε, αλλά κανείς δεν πρέπει να το αντιλαμβάνεται αυτό ως αδυναμία. Δεν θα παραβιάσουν τα δικαιώματά μας. Δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά ούτε με εξοπλισμό ούτε με συμμαχίες. Έχουμε απόλυτο δίκιο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε ικανοί για αυτό. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε σαν άντρες. Ας επωφεληθούν εξίσου οι χώρες μας από τα πλούτη του Αιγαίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This