Ο Ράμα ζητάει την ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ

Στα μουλωχτά και σε συνεννόηση με τον Στόλτενμπεργκ

Must Read

Διακαώς θέλουν στο ΝΑΤΟ και την ένταξη του Κοσόβου, για την αναγνώριση του οποίου πιέζουν και την Ελλάδα, και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο από το Φόρουμ των Δελφών ζήτησε αναγνώριση από τη χώρα μας ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε επίσημα αναγνώρισή του από τη Σερβία!

Στο ίδιο μήκος κύματος και σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα χρησιμοποίησε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες για να ζητήσει την ένταξη του Κοσόβου στο πρόγραμμα της συμμαχίας «Εταιρική Σχέση για την Ειρήνη».

«Είχα και πάλι την ευκαιρία να αναφερθώ στην ανάγκη να εξεταστεί η συμμετοχή του Κοσόβου στο πρόγραμμα Εταιρική Σχέση για την Ειρήνη, αν και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί περιορισμοί. Αλλά και πάλι, στους καιρούς που ζούμε, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να επανεξεταστεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ράμα.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ έκανε ειδική μνεία στην Αλβανία, ευχαριστώντας την για τη συνεχή υποστήριξη και ευθυγράμμισή της και για την ανάπτυξη στρατευμάτων στο Κόσοβο, τη Λετονία και τη Βουλγαρία. Δεν παρέλειψε δε να την συγχαρεί, γιατί ήταν από τις πρώτες που επικύρωσαν το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This