Η Τουρκία στέλνει περισσότερο στρατό στην Κύπρο για να… προστατεύσει τους τουρκοκύπριους

Επίδειξη θράσους του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ, διαμαρτυρόμενο για... παραβιάσεις του «εθνικού εναέριου χώρου της»!

Must Read

Το είχαν δηλώσει οι Τούρκοι διά στόματος του ίδιου του Ερντογάν ότι στόχος τους πλέον είναι η επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι στο στόχαστρο της Άγκυρας βρίσκεται η Κύπρος.

Αυτό ακριβώς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είπε, μιλώντας σε φοιτητές σε πανεπιστήμιο στη νοτιοδυτική Τουρκία, ότι η χώρα τους «θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και να τους παράσχει ό,τι χρειάζονται αναφορικά με τον οπλισμό».

Όπως υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο ήταν ένας τρόπος «να επιβραβευτεί η Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεργασία της στο ζήτημα του ξεπλύματος χρήματος». Και σχολίασε πικρόχολα ο Τούρκος υπουργός: «Όπως γνωρίζετε η ελληνοκυπριακή διοίκηση φημίζεται για το ξέπλυμα χρήματος».

Δεν παρέλειψε φυσικά να τονίσει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της όσον αφορά την Κύπρο, καθώς και το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Νέο αίσχος στον ΟΗΕ με επιστολή του ψευδοκράτους μέσω Τουρκίας!

Απίστευτη η νέα πρόκληση της Τουρκίας που ετσιθελικά επιδιώκει την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Έτσι χρησιμοποίησε τον ΟΗΕ καταθέτοντας επιστολή με την οποία…διαμαρτύρεται για παραβιάσεις του «εθνικού εναέριου χώρου της»! Την επιστολή κατέθεσε  ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Feridun H. Sinirlioğlu και αναφέρει τα εξής εξοργιστικά, με την υπογραφή μάλιστα της… «τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου»:

«Παράρτημα της επιστολής της 16ης Σεπτεμβρίου 2022 του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα

Κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησής μου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μεταξύ 2 Νοεμβρίου 2021 και 26 Αυγούστου 2022 από την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την Ελλάδα (βλ. συνημμένο).*

Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και συνιστούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων επιβατών. Είναι επίσης απαράδεκτο ότι το αεροσκάφος που αναφέρεται απέφυγε να ανταποκριθεί στις κλήσεις του κέντρου εναέριου ελέγχου Ercan στη διεθνή συχνότητα έκτακτης ανάγκης (121,5 MHz), κατά σαφή παραβίαση ενός ακόμη διεθνούς κανόνα πολιτικής αεροπορίας που αποσκοπεί στη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητα, αυτοδιοικούμενα κράτη στο νησί της Κύπρου, που το καθένα ασκεί κυριαρχία και δικαιοδοσία εντός της αντίστοιχης επικράτειάς του, και ότι οι πτήσεις εντός του κυρίαρχου εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με πλήρη γνώση και άδεια των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας μας. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας και αεροναυτικών πληροφοριών εντός του εθνικού της εναέριου χώρου.

Ενόψει των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις καταγεγραμμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, καθώς και για την παραβίαση από την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την Ελλάδα των διεθνών κανόνων και κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και ζητούμε την άμεση παύση τέτοιων προκλητικών ενεργειών. Προτρέπουμε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να μην συγχωρήσουν αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις που έχουν τη δυνατότητα να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή μας και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων επιβατών.

(Υπογραφή) Mehmet Dânâ

Εκπρόσωπος

Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This