Ο Ερντογάν απειλεί ξανά ότι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά: «Φορέσαμε την πανοπλία μας, είμαστε έτοιμοι»

Ακραίες απειλές μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Must Read

Νέο κρεσέντο απειλών από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε ότι οι Τούρκοι θα μπουν στην Ελλάδα ξαφνικά ένα βράδυ, κατά την επιστροφή του από την Αστανά, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το Αιγαίο και την στρατιωτική κινητικότητα στην Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τα άλλα νησιά, ο Σουλτάνος υποστήριξε ότι έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ:

«Φυσικά, έχουμε προειδοποιήσει για αυτό το θέμα. Με την Αμερική επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνάς μας συναντήθηκε με τον συνομιλητή του και συζήτησαν για αυτό το θέμα. Υπήρχε μάλιστα και συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τώρα. Ο υπουργός μας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα θέματα με τους συνομιλητές του σε αυτές τις συναντήσεις. Το αποτέλεσμα θα το συζητήσουμε με τον Χουλουσί Ακάρ, όταν επιστρέψει και συναντηθούμε. Βλέπουμε βέβαια τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας τρομάζει τίποτα. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Επομένως, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν» δήλωσε, ενώ όταν τον ρώτησαν αν η υπομονή της Τουρκίας έχει όρια, ο Ερντογάν απάντησε προκλητικά:

«Αυτή η δουλειά δεν έχει ημερομηνία. Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά, αυτό είναι ξέχωρο και θα καταγραφεί στην ιστορία. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία. Πού, τι θα συμβεί, πότε θα συμβεί, μπορεί να συζητηθεί;».

Σημειώνεται ότι οι νέες απειλές του Ερντογάν έρχονται μόλις μια ημέρα μετά τη  συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι η 40λεπτη συνάντηση ανάμεσά τους πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ότι ο Παναγιωτόπουλος «διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας».

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές της κυβέρνησης, οι δυο τους «συμφώνησαν να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Αν αυτή η συνάντηση έγινε σε τόσο θετικό κλίμα όπως διαρρέει η κυβέρνηση και μια ημέρα μετά ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί να εισβάλλει στην Ελλάδα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, τότε μάλλον κάτι πηγαίνει πολύ λάθος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This