ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Διεθνές σήμα της Interpol για ύποπτο άνδρα που διέφυγε στη Βουλγαρία

Πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Διεθνές σήμα της Interpol για ύποπτο άνδρα που διέφυγε στη Βουλγαρία

Φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας του υπόπτου έχουν αποσταλεί σε όλες τις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό ενός άνδρα, ο οποίος θεωρείται συνεργός της Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία συνελήφθη σήμερα ως υπαίτια της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των ερευνών, Τούρκοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν και την Interpol, ενώ, φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας του υπόπτου, φερόμενου «συγκάτοικου» της συλληφθείσας που εικάζεται ότι ευθύνεται για την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 81 ακόμη, το μεσημέρι της Κυριακής στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ, έχουν αποσταλεί σε όλες τις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Ο καταζητούμενος εμφανιζόταν ως «παντρεμένος» με την βομβίστρια, προκειμένου να μην κινούν υποψίες στις κινήσεις τους. Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες, φέρεται να έχει διαφύγει στη Βουλγαρία, χώρα στην οποία και έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφερόμενος στην αιματηρή επίθεση, είχε βάλει στο «κάδρο» τη χώρα μας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η ύποπτη για τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη θα είχε καταφύγει στην Ελλάδα σήμερα, εάν δεν είχε συλληφθεί».

Κάμερα ασφαλείας οδήγησε στη σύλληψη της Αχλάμ Αλμπασίρ

Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία ως βασική ύποπτη για την έκρηξη βόμβας στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να διαφεύγει τρέχοντας από τον πεζόδρομο, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αχλάμ Αλμπαχασίρ

Στα πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται να κάνουν έφοδο σε κτίριο στο οποίο εντοπίστηκε η ύποπτη, την οποία αφού πρώτα ακινητοποιούν, κατόπιν ρίχνουν στο έδαφος και τη συλλαμβάνουν με αστραπιαίες κινήσεις, για να ακολουθήσει εξονυχιστικός έλεγχος εντός του κτιρίου.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή της στο αστυνομικό τμήμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης