Ο Ακάρ μας κατηγορεί για… γενοκτονία, αλλά θέλει να τα βρούμε ειρηνικά και με διάλογο!

Έχει ξεφύγει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, για να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό των Κούρδων

Must Read

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει τους βομβαρδισμούς των Κούρδων στη βόρειο Συρία.

Ο ανεκδιήγητος έφτασε μέχρι του σημείου να κατηγορήσει την Ελλάδα για… γενοκτονία, κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς για… αδιάλλακτες προκλητικές συμπεριφορές και κατέληξε να μας τείνει χείρα φιλίας για να τα βρούμε ειρηνικά και με διάλογο!

Ο Ακάρ παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2023 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδιασμού και Εκτέλεσης Προϋπολογισμού, μας κατηγόρησε για «πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία», που διαπράχθηκαν «στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκε. Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια σαν πιόνι άλλων, επιδίωξε ξεδιάντροπα να εμφανιστεί ως θύμα, παρά την ήττα που υπέστη από τον τουρκικό στρατό, και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να εμφανίσει την ήττα εκείνη ως γενοκτονία».

Ανέφερε δε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά παραμένει ανοιχτή σε διάλογο!

«Ως Τουρκία, εκφράζουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα, τα δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και ότι αναμένουμε ειρήνη, φιλία, διάλογο, καλή γειτονία και συνεργασία σε όλες τις σχέσεις μας. Η Ελλάδα, από την άλλη, κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με παράλογες, και παράνομες απαιτήσεις και διεκδικήσεις, που δεν έχουν προηγούμενο στον κόσμο. Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό εφευρίσκοντας μια έννοια που ονομάζεται «Νεο-Οθωμανική», παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη «Μεγάλη Ιδέα» από την ημέρα που ιδρύθηκε και ήρθε ακριβώς κάτω από τη μύτη της Τουρκίας», ανέφερε αλλοιώντας κάθε έννοια λογικής.

Η προκλητική ρητορική του συνεχίστηκε, κάνοντας αναφορά στη γνωστή προπαγάνδα της Άγκυρας, ότι δήθεν τρομοκράτες -εννοώντας τους Κούρδους- εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο του Λαυρίου:

«Αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τούρκους με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, να διαπράξει σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας, συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και βοηθάει και υποστηρίζει ει τρομοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου, αλλά αρνείται ξεδιάντροπα αυτά τα γεγονότα που όλος ο κόσμος γνωρίζει και είναι εξαιρετικά εχθρική απέναντι στους μετανάστες. Τους ωθεί προς τα σύνορα της Τουρκίας με σκληρές, απάνθρωπες πρακτικές. Ακόμη και η Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει δείξει κάθε είδους ανοχή απέναντι σε αυτή τη σκληρότητα της Ελλάδας, έχει γίνει ανίκανη να αντέξει άλλο τη βαρβαρότητα και τελικά βρήκε την Ελλάδα ένοχη»! Μας κατηγορεί δηλαδή η Τουρκία για… βαρβαρότητα!

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Προσπαθώντας να εισβάλει στην Ανατολία ως πιόνι κάποιου πριν από 100 χρόνια, η Ελλάδα επιδίωξε τη θυματοποίηση χωρίς καν να ντρέπεται για την ήττα που υπέστη μπροστά στον τουρκικό στρατό.

Επιχείρησε να παρουσιάσει ως γενοκτονία την καταστροφή που προκάλεσε η ίδια. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα γυρίζοντας ταινίες και στήνοντας τα λεγόμενα μνημεία της γενοκτονίας. Ωστόσο, οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στη διαδικασία της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, , στην Τρίπολη, και στην προσπάθειά της να εισβάλει στην Ανατολία μεταξύ 1919-1922. Από αυτή την άποψη, αν η Ελλάδα αναζητά γενοκτονία, θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη»!

Και παίζοντας το παιχνίδι που ξέρει καλά, προσπάθησε να αποδείξει πόσο διαλλακτική και υπέρμαχος του… διαλόγου είναι η Τουρκία: «Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντώνται διπλωματικά και επιτόπου, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας.

Η προσδοκία μας είναι ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ειδικότερα, που αυξάνουν τα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα του λαού τους, βλάπτουν την ευημερία και την ασφάλειά τους, να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες προκλητικές συμπεριφορές τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπιμότητες και επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους, μέσω του διαλόγου.

Ως αποτέλεσμα, αν και είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας και των Κυπρίων αδελφών μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This