«Εορταστικές» απειλές Ακάρ: Οι Έλληνες να μην ξεχάσουν τι έζησαν το 1922!

Οι γείτονές μας ονειρεύονται μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή...

Must Read

Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι Τούρκοι πολιτικοί δεν σταματούν να πιάνουν στο στόμα τους την Ελλάδα, εκτοξεύοντας απειλές κάθε είδους, χωρίς να λογαριάζουν ούτε καν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σήμερα ήταν η σειρά του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δίνοντας το «παρών» σε εκδήλωση για την 101η επέτειο από την Απελευθέρωση του Γκαζιαντέπ στη Νοτιοανατολική Τουρκία, έσπευσε να δηλώσει πως οι Έλληνες πρέπει να «διδαχθούν» από την ιστορία, κάνοντας αναφορά συγκεκριμένα στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«(Οι Έλληνες) να μάθουν από την ιστορία πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύτηκαν και πριν ξεχάσουν τι έζησαν το 1922. Παρόλο που είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ ξανά. Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμένουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τα δικά μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Ο ηρωικός στρατός μας είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται ο κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Την ώρα που εμείς καταβάλουμε προσπάθεια για την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές και τις προκλητικές πράξεις με ρητορική που υποδαυλίζει την αστάθεια. Η Ελλάδα θυσιάζει τα οικονομικά της χώρας και την ευημερία των πολιτών και προκαλεί νέες εντάσεις κάθε ημέρα, βασίζοντας την πολιτική ύπαρξή της στην επιθετικότητα κατά της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Ακάρ.

«Η Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου»

Επιμένοντας, ο υπουργός ανέφερε ότι «η προκλητική αυτή συμπεριφορά δείχνει ότι η Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και αγνοεί τις βασικές αρχές και τις αξίες του ΝΑΤΟ. Προσδοκούμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα εγκαταλείψουν αμέσως τις προκλητικές συμπεριφορές και θα συμπεριφερθούν σαν σώφρονες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και θα επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου».

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του «η οποία απασχολεί έντονα τις διεθνείς σχέσεις με το όραμα του Αιώνα της Τουρκίας υπό την ηγεσία του προέδρου μας, έχει φωνή στον κόσμο ενεργώντας προληπτικά απέναντι σε παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις και η σφαίρα επιρροής και εξουσίας της διευρύνεται μέρα με τη μέρα και παράγει επίσης ασφάλεια ως αποτελεσματική δύναμη στην περιοχή και στον κόσμο».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This