Συναγερμός στη Βαλτική: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου συγκλόνισε τη Λιθουανία!

Must Read

Τεράστιες φλόγες ύψους έως και 50 μέτρων παρατηρήθηκαν στο σημείο έκρηξης αγωγού φυσικού αερίου στη βόρεια Λιθουανία, ενώ ένα χωριό περίπου 250 κατοίκων εκκενώνεται.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Pasvalio Vienkiemiai, στην επαρχία Pasvalys, στον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου Amber Grid. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Ο επηρεαζόμενος αγωγός προμηθεύει αέριο στο βόρειο τμήμα της Λιθουανίας και παραδίδει αέριο στη Λετονία.

https://youtu.be/-tYldxcRJb0

Ο Povilas Balčiūnas, διευθυντής της Διοίκησης του Δήμου της Περιφέρειας Pasvalys, σχολίασε στο LRT TV ότι το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου στη Λετονία καθώς και στη βόρεια Λιθουανία.

«Ακούστηκαν απροσδόκητοι ήχοι, φαινόταν σαν τα αεροπλάνα να πετούσαν κάπου χαμηλά – ένας αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης εξερράγη στην πλευρά του Valakėliai, στον δρόμο Pasvalys-Šiauliai, μερικά χιλιόμετρα από το Pasvalys. Οι φλόγες φτάνουν σε μεγάλο ύψος», περιέγραψε το συμβάν στο LRT RADIO ο δήμαρχος της περιοχής Pasvalys Gintautas Gegužinskas.

«Δεν υπάρχουν σπίτια κοντά. […]δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για περιουσίες. Ειδικές υπηρεσίες λειτουργούν, η κυκλοφορία έχει προσωρινά διακοπεί», συνέχισε.

Το παρακείμενο χωριό Valakėliai εκκενώνεται, είπε στο BNS η Odeta Jukniutė, εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας του Panevėžys.

Το Valakėliai έχει πληθυσμό περίπου 250 κατοίκους και βρίσκεται 4 χιλιόμετρα δυτικά του Pasvalys, στον αυτοκινητόδρομο Šiauliai-Pakruojis-Pasvalys.

«Το χωριό απέχει περίπου 500-700 μέτρα από τον αγωγό φυσικού αερίου, δεν υπάρχει πανικός, υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται δίπλα, φροντίζοντας να μην πιάσουν φωτιά τα κτίρια. Νομίζω ότι η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο», είπε στο BNS ο Sigitas Šležas, μέλος της κοινότητας του χωριού Valakėliai.

«Η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του κατεστραμμένου αγωγού διακόπηκε αμέσως, αλλά οι καταναλωτές της περιοχής Pasvalys έχουν ήδη εφοδιαστεί με αέριο μέσω του παρακείμενου αγωγού», ανέφερε σε δήλωση η Amber Grid, η εταιρεία εκμετάλλευσης των αγωγών φυσικού αερίου της Λιθουανίας.

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/gintautas.geguzinskas.5

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This