Έξαλλος ο Ερντογάν με τις διαδηλώσεις στη Σουηδία – «Ξεχάστε την υποστήριξή μας για το ΝΑΤΟ»

Το κάψιμο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία άναψε... νέες φωτιές στην υπόθεση ένταξη

Must Read

Ήταν που ήταν δύσκολη η κατάσταση με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έγινε ακόμη δυσκολότερη μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά και τις αντιισλαμικές διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη, όπου κάποιοι «τόλμησαν» να βάλουν φωτιά στο Κοράνι, μπροστά, μάλιστα, από την τουρκική πρεσβεία! 

Αυτή ακριβώς η πράξη, άλλωστε, ήταν που έδωσε «πάσα» στον Ταγίπ Ερντογάν να δηλώσει σήμερα πως η Σουηδία δεν θα πρέπει να υπολογίζει πλέον στην υποστήριξη της Τουρκίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Η Σουηδία δεν πρέπει να περιμένει υποστήριξη από εμάς για το ΝΑΤΟ. Αν δεν σέβεστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άδεια που δόθηκε στον Σουηδο-δανό ακροδεξιό Ράσμους Παλουντάν να διαδηλώσει το Σάββατο μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη σουηδική πρωτεύουσα, προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, καθώς υπό έντονη αστυνομική προστασία έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου. «Είναι σαφές ότι αυτοί που προκάλεσαν τέτοια ατίμωση μπροστά στην πρεσβεία της χώρας μας, δεν πρέπει πλέον να περιμένουν καμία εύνοια από εμάς, σχετικά με την αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία είχε ήδη ακυρώσει το Σάββατο προγραμματισμένη επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας, η οποία είχε στόχο να προσπαθήσει να άρει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, να καταδικάζει αυτό το «έγκλημα μίσους», όπως το χαρακτήρισε. Η σουηδική αστυνομία είχε τονίσει την Παρασκευή ότι το Σύνταγμα και οι ελευθερίες στη διαδήλωση και στην έκφραση στη Σουηδία δεν δικαιολογούσαν την απαγόρευση αυτής της διαδήλωσης στο όνομα της δημόσιας τάξης.

Η Τουρκία παραμένει το μοναδικό εμπόδιο στην ένταξη

Θυμίζουμε πως, η Τουρκία αποτελεί, ουσιαστικά, το μοναδικό εμπόδιο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (η Ουγγαρία, η άλλη χώρα – μέλος της Συμμαχίας που ακόμη δεν έχει επικυρώσει την ένταξή τους, αναμένεται να το πράξει). Η Άγκυρα κατηγορεί τις σκανδιναβικές χώρες ότι φιλοξενούν Κούρδους μαχητές και υποστηρικτές τους, τους οποίους αποκαλεί «τρομοκράτες», ιδιαίτερα εκείνους του PKK και συμμάχων τους στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Για την Άγκυρα, οποιαδήποτε πιθανή πρόοδος για να δώσει το πράσινο φως, εξαρτάται από τις κινήσεις της Στοκχόλμης για την έκδοση προσώπων που κατηγορούνται για τρομοκρατία από την Τουρκία ή για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This