Εξολοθρεύουν εκατοντάδες αδέσποτα ζώα στο Μαρόκο για «χάρη» της FIFA

Από τη... μανία των δημοτικών υπαλλήλων δεν ξέφυγαν ούτε σκυλιά που είχαν εμβολιαστεί και στειρωθεί

Must Read

Οι δημοτικοί υπάλληλοι στην Ταγγέρη έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά της περιοχής, καθώς φιλοδοξούν να «καθαρίσουν» από αυτά την περίφημη παραλιακή πόλη του Μαρόκου, όπου από χθες διεξάγεται το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

Οπως αναφέρουν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, τα σκυλιά πυροβολούνται ή δηλητηριάζονται στους δρόμους, σε μια προσπάθεια των τοπικών αρχόντων να «εντυπωσιάσουν» τους αξιωματούχους της FIFA. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η εν λόγω σφαγή πραγματοποιήθηκε παρά την πολιτική της κυβέρνησης κατά της θανάτωσης των αδέσποτων σκύλων, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν δίστασαν να εξολοθρεύσουν ακόμη και σκυλιά που είχαν εμβολιαστεί και στειρωθεί.

Η βάναυση αυτή μεταχείριση των αδέσποτων ζώων, ήρθε ως αποτέλεσμα της φιλοξενίας του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA (FIFA Club World Cup) στο Ραμπάτ και την Ταγγέρη, καθώς στο εν λόγω τουρνουά συμμετέχουν κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από τις πέντε ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της -κατόχου- Ρεάλ Μαδρίτης και των Σιάτλ Σάουντερς. Ένας εκπρόσωπος της FIFA, ωστόσο, δήλωσε πως «η FIFA καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακομεταχείριση ή κακοποίηση ζώων».

Σημειώνεται πως η διοργάνωση του τουρνουά στο Μαρόκο, όπου τα αδέσποτα τετράποδα φτάνουν τα 3 εκατομμύρια(!), θεωρείται ένα «δοκιμαστικό» για τους αξιωματούχους της FIFA, ενόψει της υποψηφιότητας της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This