Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα ονειροπολεί και μας κατηγορεί ανήθικα»

Τι είπε για τα F-16

Must Read

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας. Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ εξαπολύει νέα επίθεση στην Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ αναφερόμενος στα F-16 θεωρεί πως «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα «ονειροπολεί, προβαίνει σε ενέργειες που θα βλάψουν την ευημερία των δικών της ανθρώπων. Ξοδεύουν χρήματα, , δεσμεύονται.. Βλάπτουν περαιτέρω την ευημερία του λαού που ήδη είναι σε κακή κατάσταση.. Μιλάμε για μια χώρα με χρέος περίπου 500 δισ. ευρώ. Εξακολουθεί να επιδιώκει συμμαχίες , και με πάθος για εξοπλισμό. Είσαι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί κυνηγάς άλλες συμμαχίες;»

Αναφερόμενος στις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δηλώνει, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ότι «η άμυνα και η ασφάλεια είναι θέμα παρακολούθησης και προφύλαξης. Σε συνομιλίες με τους Αμερικανούς εκφράζουν ότι σίγουρα δεν είναι εναντίον μας. Παρακολουθούμε στενά αυτό το θέμα. Παίρνουμε τα μέτρα μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η Ελλάδα μας κατηγορεί ανήθικα για “νεο-οθωμανισμό,αναθεωρητισμό και επεκτατικές πολιτικές”. Τι προσπαθεί να καλύψει η Ελλάδα με αυτό; Τη Μεγάλη Ιδέα. Εμείς, από την άλλη, επιδιώκουμε διάλογο με συνετή αντίληψη του κράτους, είμαι έτοιμος να υποδεχθώ  τον Έλληνα υπουργό Άμυνας αν έρθει αύριο, είμαι έτοιμος να πάω αν με καλέσει αύριο. Οι εκλογές στην Ελλάδα πλησιάζουν. Βλέπουν τη μόνη λύση στην τουρκική εχθρότητα».

Τι είπε για τα F-16

«Αναμένουμε να επικρατήσει η κοινή λογική, από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αξιολογήσουν το θέμα ως σύνολο και να αποφασίσουν και να ενεργήσουν ανάλογα. Οι φίλοι μας από το κοινοβούλιο έχουν επίσης συνομιλίες στο Κογκρέσο. Το σύνθημά μας είναι “Ισχυρή Τουρκία, ισχυρή Αεροπορία , ισχυρό ΝΑΤΟ, ισχυρή Συμμαχία”. Λέμε επίσης ότι το F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή», ήταν το σχόλιο του Ακάρ για τα F-16.

Αναφερόμενος στην Ε.Ε. και την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Χουλουσί Ακάρ τονίζει: «Δεν υπέγραψαν το μνημόνιο στη Μαδρίτη; Λέξη προς λέξη, υπέγραψαν. Θέλουμε απλώς να τηρηθεί  αυτή η υπογραφή. Καθώς δεν συμμορφώνονται με το μνημόνιο, γίνονται αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της Τουρκίας, του Προέδρου της Τουρκίας, μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και 71 χρόνια, και του Ιερού Κορανίου, του συμβόλου της πίστης δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Τι λογική είναι αυτή, τι νόμος είναι αυτός; Αγγίζουν τα νεύρα μας. Αυτό που μας κάνει η Ευρώπη: προσπαθούν να μας κλωτσήσουν κάτω από το τραπέζι».

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: «Στο Αιγαίο κάνουμε τα απαραίτητα βήματα κατά αυτών που εποφθαλμιούν στα δικαιώματα μας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This