Η Ρωσία θα τιμωρηθεί για εγκλήματα πολέμου, το μήνυμα Μπάιντεν από την Πολωνία

Κατηγόρησε τον Πούτιν ότι προσπάθησε να λιμοκτονήσει τον κόσμο και να επιδεινώσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Must Read

Μετά το Κίεβο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε στην Πολωνία από όπου μάλιστα έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Ρωσία, με αποδέκτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πριν από σχεδόν ένα χρόνο μίλησα εδώ στη Βαρσοβία. Μερικές εβδομάδες μετά ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε τη δολοφονική του επίθεση στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη χερσαία επίθεση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Ένα χρόνο πριν όλοι περίμεναν την πτώση του Κιέβου και έρχομαι από το Κίεβο και έχω να πω ότι το Κίεβο στέκεται ισχυρό. Το Κίεβο στέκεται περήφανο. Το Κίεβο στέκεται ψηλά. Και πάνω από όλα το Κίεβο στέκεται ελεύθερο. Οταν η Ρωσία εισέβαλε δεν δοκιμάστηκε μόνο η Ουκρανία, ολόκληρος ο κόσμος δοκιμάστηκε. Η Ευρώπη δοκιμάστηκε. Η Αμερική δοκιμάστηκε. Το ΝΑΤΟ δοκιμάστηκε. Όλες οι δημοκρατίες δοκιμάστηκαν», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως είπε οι σύμμαχοι στάθηκαν ισχυροί απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας και ότι ο Πούτιν πίστευε ότι το ΝΑΤΟ θα διασπαστεί και θα διαιρεθεί, αλλά αντίθετα το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από πριν.

«Όταν ο Πούτιν διέταξε τα τανκς να εισβάλουν στην Ουκρανία, πίστευε ότι θα υποχωρούσαμε, αλλά έκανε λάθος. Η δημοκρατία ήταν πολύ ισχυρή και αντί για μια εύκολη νίκη ο Πούτιν έφυγε με τις ρωσικές δυνάμεις σε σύγχυση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησε να μετατρέψει σε όπλο την ενέργεια για να κάμψει την υποστήριξη στην Ουκρανία αλλά δεν τα κατάφερε. Και τόνισε πως η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη ένα χρόνο μετά την εισβολή του Πούτιν.

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι ο πόλεμος ήταν μια τραγωδία και ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά προσπάθησε να λιμοκτονήσει τον κόσμο και να επιδεινώσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Υποστήριξε ότι η ΕΕ προσέφερε πρωτοφανή στήριξη στην Ουκρανία και ότι ΗΠΑ και G7 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ενίσχυση του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Ο Πούτιν δεν αμφιβάλλει πλέον για τη δύναμη του συνασπισμού μας, αλλά εξακολουθεί να αμφιβάλλει για την πεποίθησή μας» και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον πόλεμο διακυβεύεται η ελευθερία.

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία θα τιμωρηθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This