Νέα γραμμή Ερντογάν: «Η Τουρκία θα τιμήσει τη δέσμευσή της για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»

Η Σουηδία ακόμα στο περίμενε...

Must Read

Σχετικά με την προσπάθεια της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα ότι η Τουρκία «θα κάνει αυτό που της αναλογεί», μετά τις συνομιλίες που θα έχει με τον Φινλανδό ομόλογό του, Σαούλι Νιινίστο, ο οποίος αναμένεται στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη 16-17 Μαρτίου.

«Όποια και αν είναι η διαδικασία, θα την κάνουμε. Θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο.

Για τη συνάντησή του με τον Φινλανδό πρόεδρο Νιινίστο την ερχόμενη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Μετά, θα εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε».

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν και ο Φινλανδός ομόλογός του θα συζητήσουν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και τα βήματα που μπορούν να ληφθούν για τη βελτίωση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για την περσινή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, την προσπάθεια ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία υπέγραψαν μνημόνιο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσουν τις «νόμιμες ανησυχίες» της Άγκυρας για την ασφάλεια, ανοίγοντας το δρόμο για την ενδεχόμενη ένταξή τους στη συμμαχία.

Το μνημόνιο αντιμετωπίζει τις ανησυχίες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών όπλων και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν ακόμη επικυρώσει τα αιτήματα των δύο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Για να επικυρώσει τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα απαιτεί από τις δύο σκανδιναβικές χώρες να λάβουν συγκεκριμένες ενέργειες για την καταπολέμηση των –κατά την Τουρκία- τρομοκρατικών ομάδων PKK και FETO. Ωστόσο, από την πλευρά της Άγκυρας η Σουηδία θεωρείται ότι δεν κάνει αρκετά για να κερδίσει την έγκριση.

Προηγουμένως, ο Ερντογάν έδωσε «πράσινο φως» στην ένταξη της Φινλανδίας πριν από τη Σουηδία, λέγοντας: «Μπορεί να απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία εάν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This