Τουρκία: Δημοσκόπηση-«βόμβα» δείχνει καθαρή νίκη Κιλιτσντάρογλου από την πρώτη Κυριακή!

Μέρα με τη μέρα το τέλος φαντάζει όλο και πιο κοντά για τον Ερντογάν...

Must Read

Το 53,1% των ψήφων των πολιτών θα λάβει στον πρώτο γύρο των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία ORC Research.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Ποιον υποψήφιο θα ψηφίζατε, αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή;», ο ηγέτης του CHP και υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας, βρέθηκε να προηγείται κατά 10,8 μονάδες του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα της ORC Research, η οποία διεξήχθη μεταξύ 11 και 15 Μαρτίου, σε 42 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας και με τους συμμετέχοντες να ανέρχονται σε 4.540, λαμβάνουν 53,1% ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 42,3% Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 3,1% ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντσέ και 1,5% ο Σινάν Ογκάν, υποψήφιος της Πατριωτικής Συμμαχίας.

Στην ερώτηση, εξάλλου, «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν γενικές εκλογές αυτή την Κυριακή;» η έρευνα έδειξε ότι:

  • Το CHP λαμβάνει 28,3% από 22,6% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές, αυξάνοντας τις ψήφους του κατά περίπου 6 μονάδες.
  • Το ΑΚΡ λαμβάνει 28,1% από 42,6% που πήρε στις τελευταίες εκλογές καταγράφοντας πτώση 14,5 μονάδων.
  • Το Καλό Κόμμα IYI σύμφωνα με την έρευνα παίρνει 11,7% από 10% στις προηγούμενες εκλογές.
  • Το HDP 9,3% από 11,7% στις εκλογές του 2018, καταγράφοντας πτώση 2,4%.
  • Το MHP, εταίρου του ΑΚΡ 6,3% από 11,1% από τις προηγούμενες εκλογές χάνοντας περίπου 5 μονάδες.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, κανένα τους δεν ξεπερνά το 3%, με το Κόμμα του Μέλλοντος να καταγράφει 2,5%, το Κόμμα της Πατρίδας 2,3%, το Κόμμα DEVA 2,0%, το Κόμμα της Μεγάλης Ένωσης 1,6%, το Κόμμα της Νίκης 1,5%, το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας 1,5%, το Κόμμα Αλλαγής της Τουρκίας 1,3%, το Κόμμα Ευημερίας και πάλι 1,2%, και το Ανεξάρτητο Κόμμα Τουρκίας 1,0%.

Σύμφωνα δε με την έρευνα της ORC Research, το συνολικό ποσοστό ψήφων της Εθνικής Συμμαχίας είναι 44,5%, ενώ στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το 33,9% των ψήφων, αυξάνοντας τις ψήφους της κατά 10,6 μονάδες. Σε ό,τι αφορά την Λαϊκή Συμμαχία, το συνολικό ποσοστό ψήφων της που σχηματίζεται από το ΑΚΡ, το Κόμμα Μεγάλης Ένωσης και το MHP μετρήθηκε στο 36,2%, ενώ στις προηγούμενες εκλογές, η Λαϊκή Συμμαχία έλαβε το 53,7% των ψήφων, καταγράφοντας, πλέον, μια πτώση 17,5 μονάδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This