ΗΠΑ: Προσφυγή κατέθεσαν πολίτες κατά της απαγόρευσης του TikTok στη Μοντάν

Must Read

Προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μοντάνα των ΗΠΑ κατέθεσαν πέντε χρήστες του TikTok, αφού την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να απαγορευθεί σε αυτή την πολιτεία.

Η προσφυγή κατατέθηκε λίγο αφού ο κυβερνήτης της βορειοδυτικής αυτής πολιτείας στις ΗΠΑ, ο Γκρεγκ Τζιανφόρτε, Ρεπουμπλικάνος, ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει από την 1η Ιανουαρίου 2024 τη διάθεση της πλατφόρμας TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (Apple και Google), επί ποινή προστίμου 10.000 δολαρίων την ημέρα.

«Η Μοντάνα δεν μπορεί να απαγορεύει στους κατοίκους της να βλέπουν ή να κάνουν αναρτήσεις στο TikTok περισσότερο από όσο μπορεί να τους απαγορεύσει τη Wall Street Journal λόγω της ταυτότητας του ιδιοκτήτη της ή λόγω των απόψεών της», τονίζεται στην προσφυγή.

Το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί εκτιμούν πως η πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν 150 εκατομμύρια Αμερικανοί, επιτρέπει στο Πεκίνο να κατασκοπεύει και να χειραγωγεί τους χρήστες. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ο Τζιανφόρτε δήλωσε ότι η απαγόρευση έχει στόχο «να προστατεύσει τα δεδομένα των κατοίκων της Μοντάνα από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα». Οι ενάγοντες από την πλευρά τους εκτιμούν ότι η πολιτεία παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και προσπαθεί να υφαρπάξει εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία είναι αρμόδια για την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με την προσφυγή, οι ενάγοντες έχουν σημαντικό αριθμό ακόλουθων στο TikTok και κερδίζουν χρήματα από την εφαρμογή.

Η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε το TikTok

Η Μοντάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και θα αποτελέσει τεστ για ενδεχόμενη απαγόρευση του TikTok σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο νόμος θα ακυρωθεί αν η ByteDance εξαγοραστεί από αμερικανική εταιρεία ή εταιρεία χώρας που δεν θεωρείται εχθρός των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος έχει απαιτήσει η ByteDance να βρει αυτού του τύπου τη λύση για να της επιτραπεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This