Απόκοσμο σκηνικό στη Νέα Υόρκη λόγω αιθαλομίχλης από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά – Στο «κόκκινο» η ατμοσφαιρική ρύπανση

Συνθήκες... πανδημίας Covid-19 ξαναζούν εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναγκάζονται να κυκλοφορούν έξω με προστατευτικές μάσκες

Must Read

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες που δείχνουν μια Νέα Υόρκη σκεπασμένη από πυκνή αιθαλομίχλη, η οποία είναι ενδεικτική της έκτασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βασικός ένοχος στην προκειμένη περίπτωση, ο καπνός που προήλθε από τις αμέτρητες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, ο οποίος πέρα από τις μεσοδυτικές ΗΠΑ, έχει φτάσει και στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, ακόμα και τη Νορβηγία!



Ως εκ τούτου, από χτες Τετάρτη 7/6 έχει σημάνει συναγερμός σε περισσότερες από 12 Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών για την ποιότητα του αέρα, με τοπικούς αξιωματούχους στις περιοχές από το Βερμόντ μέχρι τη Νότια Καρολίνα, στην Ανατολική Ακτή, και από το Οχάιο μέχρι το Κάνσας στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ να προτρέπουν τους κατοίκους να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν στο ύπαιθρο, προειδοποιώντας πως τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή και ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Την ίδια ώρα, οι πτήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια αναβάλλονται, όπως και οι αγώνες του Major League Baseball, με εκατομμύρια πολίτες να βιώνουν εκ νέου… συνθήκες πανδημίας, καθώς αναγκάζονται να κυκλοφορούν ξανά με προστατευτικές μάσκες στα πρόσωπά τους.




Από την πλευρά τους, οι Αρχές του Καναδά ζήτησαν από τις γειτονικές χώρες βοήθεια για την αντιμετώπιση των περισσότερων των 400 πυρκαγιών που καίνε σε ολόκληρη την επικράτεια και έχουν εκτοπίσει περί τους 20.000 ανθρώπους. Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας.




Μάλιστα, η περίοδος πυρκαγιών για φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σε ξηρότερο από το συνηθισμένο έδαφος και οι ρυθμοί εξάπλωσής της ήταν πολύ γρήγοροι, εξαντλώντας τα μέσα πυρόσβεσης σε όλη τη χώρα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This