Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε αθώος για τις 37 κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους

«Αυτό που γίνεται στον πρόεδρο Τραμπ πρέπει να τρομοκρατεί όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτή δεν είναι η Αμερική μας», δήλωσε μία από τους δικηγόρους του

Must Read

Αθώος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της απαγγελίας των 37 κατηγοριών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος λόγω της παράνομης διατήρησης σπίτι του διαβαθμισμένων εγγράφων του Λευκού Οίκου, τα οποία πήρε μαζί του σε κούτες, όταν έληξε η προεδρική θητεία του.

Σύμφωνα με το CNNi, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου, μέσω του δικηγόρου του, Τοντ Μπλανς, απολογήθηκε για τις ποινικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και δήλωσε αθώος, την ώρα που ο ίδιος ο Τραμπ, σύμφωνα με το ABC, ήταν συνοφρυωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, με το βλέμμα του στραμμένο στο πάτωμα.

Η τυπική διαδικασία κράτησής του διήρκεσε 10 λεπτά, ενώ η απαγγελία κατηγοριών έγινε, όπως είχε ανακοινωθεί, χωρίς την παρουσία καμερών. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αφέθηκε, κατόπιν, ελεύθερος χωρίς όρους, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει από τις ΗΠΑ, ενώ ούτε ζήτησε να καταβληθεί εγγύηση από μέρους του. Πάντως, δεν του επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο Τραμπ συνελήφθη και έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα με το που έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, ενώ, μετά από περίπου 50 λεπτά αποχώρησε εν μέσω επευφημιών από τους πολυάριθμους υποστηρικτές του, που βρίσκονταν από νωρίς συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο.

Ο τέως πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με… 13.000 έγγραφα που βρέθηκαν στη βίλα του στην Καλιφόρνια, βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Σε αυτά, περιλαμβάνονται πολλά σχετιζόμενα με πυρηνικά όπλα, στρατιωτικά σχέδια και μυστικά συμμαχικών χωρών, ενώ ανάμεσα στις «βαριές» κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται κι εκείνες για συνωμοσία, παρεμπόδιση δικαιοσύνης και κατοχή απόρρητων εγγράφων.

Σημειώνεται πως, στην περίπτωση που καταδικαστεί, βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Σε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο του Μαϊάμι η Αλίνα Χάμπα, μία από τους δικηγόρους του, επέκρινε το σύστημα δικαιοσύνης και το χλεύασε λέγοντας «έχουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά». «Σήμερα δεν πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν πρόκειται για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Δεν πρόκειται για εκλογές του 2024. Πρόκειται για την καταστροφή των μακροχρόνιων αμερικανικών αρχών που ξεχώρισαν αυτή τη χώρα για τόσο καιρό», πρόσθεσε.

Κατόπιν συνέκρινε το κατηγορητήριο του Τραμπ με «το είδος των πραγμάτων που βλέπετε στις δικτατορίες». «Αυτό που γίνεται στον πρόεδρο Τραμπ πρέπει να τρομοκρατεί όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτή δεν είναι η Αμερική μας», κατέληξε.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This