Βρετανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά που προσέγγισαν το FIR της Εσθονίας, εν μέσω της άσκησης του ΝΑΤΟ

«Tα ρωσικά αεροσκάφη απέτυχαν να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες επικοινωνίας» ανέφερε σχετικά η RAF

Must Read

Τη στιγμή που στον εναέριο χώρο της Γερμανίας βρίσκεται σε εξέλιξη η αεροπορική άσκηση«Air Defender 23», η μεγαλύτερη στην ιστορία του ΝΑΤΟ, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη προσέγγισαν το FIR της Εσθονίας, με αποτέλεσμα να αναχαιτιστούν από βρετανικά Typhoon της RAF.

Η νέα αυτή ένταση μεταξύ δυτικών συμμάχων και Ρωσίας σημειώθηκε χθες το απόγευμα, με τα βρετανικά μαχητικά να απογειώνονται άμεσα, προκειμένου να αναχαιτίσουν ένα IL-20 COOT A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και δύο SU-27 Flanker, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας. «Tα ρωσικά αεροσκάφη απέτυχαν να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες επικοινωνίας», ανάφερε σχετικά η RAF.

Τα Typhoon της RAF που αναχαίτισαν τα ρωσικά αεριωθούμενα ήταν από την 140 Expeditionary Air Wing, η οποία έχει αναπτυχθεί στη χώρα τη χώρα της Βαλτικής και εκτελεί την αποστολή Baltic Air Policing του ΝΑΤΟ. «Τα RAF Typhoon από την 140 EAW στην Εσθονία απογειώθηκαν άμεσα σήμερα το απόγευμα για να αναχαιτίσουν ένα IL-20 COOT A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και 2x Su-27 FLANKER B που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

*πηγή φωτο: Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This