Πυρκαγιές στον Καναδά: 60 εκατομμύρια στρέμματα έγιναν στάχτη από τον Ιανουάριο

Must Read

Οι πυρκαγιές που πλήττουν τον Καναδά τους τελευταίους μήνες στάθηκαν η αιτία να γίνουν στάχτη 60 εκατομμύρια στρέμματα. Η επιφάνεια αυτή είναι 18 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που απηύθυνε χθες Δευτέρα έκκληση για επαγρύπνηση λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα σε όλη τη χώρα.

«Οι Καναδοί είναι αντιμέτωποι με χωρίς προηγούμενο συνέπειες των δασικών πυρκαγιών και το πιο ανησυχητικό είναι πως η κορύφωση της περιόδου δεν θα έρθει πιθανόν παρά σε εβδομάδες ακόμη», τόνισε ο Ζαν-Ιβ Ντικλό, ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση έχει αληθινή επίπτωση στη σωματική και ψυχική μας υγεία».

Πάνω από 100.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Συνολικά, 423 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές στη χώρα, οι μισές εκ των οποίων χαρακτηρίζονται εκτός ελέγχου, κι αυτό αφορά τόσο το ανατολικό, όσο και το δυτικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών.

«Ανεξαρτήτως του πού ζείτε στον Καναδά, ο καπνός μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία», πλειοδότησε η Τερίσα Ταμ, διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Καναδά. Η ίδια προειδοποίησε για τα ρυπαντικά στοιχεία, ειδικά των μικροσωματιδίων στον καπνό, που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.

Στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τις πυρκαγιές οι αρχές άνοιξαν κέντρα όπου ο αέρας φιλτράρεται και συνιστούν στους κατοίκους να αποφεύγουν τις εξόδους και να χρησιμοποιούν μάσκες όταν βγαίνουν.

Νέο κύμα καύσωνα στον Καναδά

Ωστόσο, από σήμερα, ένα νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει τμήμα του ανατολικού Καναδά, ιδίως το Κεμπέκ. Θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τις φυσιολογικές αναμένονται κυρίως σε τομείς που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα από τις φωτιές.

Ο Καναδάς, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής θέσης του βιώνει αύξηση της θερμοκρασίας ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη, είναι αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, την ένταση και τη συχνότητα των οποίων επαυξάνει η κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This