Τρόμος από τον ΟΗΕ: Η ανθρωπότητα απειλείται από λιμούς και άλλα δεινά λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το μέλλον είναι κάτι παραπάνω από δυστοπικό

Must Read

Όχι απλά ένα καμπανάκι, αλλά πολλές καμπάνες μαζί χτυπά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) σχετικά με τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο πλανήτης κινδυνεύει από λιμούς και άλλα μεγάλα δεινά.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί να μετατραπεί σε ένα «πραγματικά τρομακτικό» μέλλον λιμού και δεινών, προειδοποιεί ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φόλκερ Τουρκ.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους ηγέτες του κόσμου ότι αρκούνται σε λόγια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και ότι σκέφτονται κοντόφθαλμα, κατά την διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ με θέμα το δικαίωμα στην σίτιση.

Την ίδια στιγμή για το δυστοπικό μας μέλλον μίλησε και αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Το περιβάλλον μας φλέγεται. Λιώνει. Πλημμυρίζει. Εξαντλείται. Στερεύει. Πεθαίνει».

Σύμφωνα με το Ύπατο Αρμοστή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα καταστρέψουν τις σοδειές, τα κοπάδια, τα οικοσυστήματα. Έτι οι ανθρώπινες κοινότητες θα δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για σίτιτη και θα επέλθει μεγάλη πείνα.

«Περισσότερα από 828 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την πείνα το 2021 και η κλιματική αλλαγή θα φέρει 80 εκατομμύρια ανθρώπους επιπλέον στα πρόθυρα του λιμού μέχρι τα μέσα του αιώνα, δημιουργώντας απελπισία και προς ικανοποίησιν ανάγκες σε πραγματικά τρομακτική κλίμακα», προειδοποίησε ο Φόλκερ Τουρκ.

Και συνέχισε τονίζοντας την σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

«Η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί θέμα που αφορά τα δικαιώματα του ανθρώπου. Υπάρχει ακόμη χρόνος για δράση. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αυτό το μέλλον πείνας και δεινών στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Και δεν είμαστε καταδικασμένοι να το κάνουμε. Εμείς, η γενιά που διαθέτει τα ισχυρότερα τεχνολογικά εργαλεία της Ιστορίας, έχουμε την ικανότητα αυτό να το αλλάξουμε», συνέχισε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ο κ. Τουρκ θεωρεί ότι τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι το τέλος των άσκοπων επιδοτήσεων προς την βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων ενώ συνιστά στους πολίτες να απομακρυνθούν από το green-washing και τις πρακτικές της «πρασίνισης».

Το πιο σημαντικό είναι η θερμοκρασία του πλανήτη να διατηρηθεί κάτω από τους +2 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του αιώνα και συνέχιση των προσπαθειών για τον περιορισμό της αύξησης μάλλον στον +1,5°C όπως έθεσε ως στόχο η Συμφωνία του Παρισιού (Δεκέμβριος 2015-COP21). Όμως, στις αρχές Ιουνίου ο στόχος δεν επετεύχθη καθώς η θερμοκρασία αυξήθηκε +1.69 βαθμούς Κελσίου στις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This