Πούτιν: Ο κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι στην ατζέντα

Το... σήριαλ της επικοινωνίας Πούτιν-Ερντογάν

Must Read

Ο προτεινόμενος ρωσικός «κόμβος φυσικού αερίου» στην Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των συναντήσεών του με Αφρικανούς ηγέτες.

Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών για τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Τουρκία (σ.σ. επειδή έχει γίνει χώρα διέλευσης για την Ευρώπη), πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται η αποθήκευση τεράστιων όγκων φυσικού αερίου.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Πούτιν πρότεινε την ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου στο τουρκικό έδαφος, όπου θα μπορούσε να ανακατευθυνθεί ο χαμένος όγκος διέλευσης μέσω του Nord Stream. Η τουρκική πλευρά σημείωσε ότι σχεδόν όλα είναι έτοιμα όσον αφορά τις υποδομές για την υλοποίηση του έργου του κόμβου, αλλά είναι απαραίτητη η τροποποίηση της νομοθεσίας.

https://youtu.be/xMkoqbcd9bU

Το… σήριαλ της επικοινωνίας Πούτιν-Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, αυτός και ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες την προσεχή Τετάρτη, αλλά ακόμα και αυτή η συμφωνία δεν ήρθε τόσο εύκολα!

«Θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, ο Πρόεδρος [Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν πρότεινε μια συνομιλία, αλλά πρόσφερε μια ώρα που δεν ήταν πολύ βολική για μένα. Πρότεινα σήμερα – είναι άβολα, πρότεινα αύριο – είναι επίσης άβολα. Λοιπόν, συμφωνήσαμε να μιλήσουμε, κατά τη γνώμη μου, την Τετάρτη. Θα μιλήσουμε εκεί και θα αποφασίσουμε», είπε ο Πούτιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This