Καναδάς: Δεκάδες χιλιάδες εκκένωσαν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς

Must Read

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην επαρχία του δυτικού Καναδά με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους στη Βρετανική Κολομβία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές περίπου 30.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους και σε αυτούς προστίθενται άλλοι 36.000 που έχουν ήδη λάβει εντολή να είναι έτοιμοι για ενδεχόμενη εσπευσμένη απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με τον Μπόουιν Μα, αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία.

Η Βρετανική Κολομβία, περίπου 600 χιλιόμετρα δυτικά του Κάλγκαρι, χρειάστηκε χθες να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πυρκαγιές επηρεάζουν ιδιαίτερα τη Δυτική Κελόουνα όπου «σημαντικός αριθμός» σπιτιών κάηκε, σύμφωνα με τις αρχές.

Εκκενώθηκε Πανεπιστημιούπολη

Η κατάσταση είναι επίσης κρίσιμη στην άλλη πλευρά της λίμνης Οκανάγκαν, στην Κελόουνα (περίπου 150.000 κάτοικοι), όπου η τοπική πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, που υποδέχεται περισσότερους από 11.000 φοιτητές, έχει τεθεί υπό διαταγή εκκένωσης το βράδυ της Παρασκευής.

Χθες, ο εναέριος χώρος στην περιοχή είχε κλείσει για να βοηθηθούν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ταξίδεψε το βράδυ της Παρασκευής στο Έντμοντον, περίπου 1.000 χλμ. από το Γέλοουναϊφ, όπου συναντήθηκε με εκτοπισμένους από το Βορρά σε ένα κέντρο υποδοχής.

Ο Τριντό μίλησε για «αβέβαιους και τρομακτικούς καιρούς», καθώς περισσότερες από χίλιες πυρκαγιές καταστρέφουν τη χώρα από τα ανατολικά προς τα δυτικά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 230 στα Βορειοδυτικά Εδάφη και τουλάχιστον 370 στη Βρετανική Κολομβία.

Η χώρα βιώνει μια εποχή ρεκόρ πυρκαγιών φέτος: 168.000 Καναδοί έχουν απομακρυνθεί από ολόκληρη τη χώρα και 14 εκατομμύρια εκτάρια – περίπου όσο η έκταση της Ελλάδας – έχουν καεί, διπλάσια έκταση από το τελευταίο ρεκόρ που χρονολογείται από το 1989.

Ο Καναδάς έχει έρθει αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με ακραία καιρικά φαινόμενα των οποίων η ένταση και η συχνότητα αυξάνονται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Καναδάς: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη πόλη στα βορειοδυτικά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This