Καναδάς – Χαμός στα social media: Η Κυβέρνηση και η Πυροσβεστική βάζουν τις φωτιές!

Η αλήθεια για το βίντεο που προκάλεσε την «έκρηξη» των θεωριών

Must Read

Σε όλο τον Καναδά έχουν καεί φέτος περισσότερα από 150 εκατομμύρια στρέμματα, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 1989.

Περισσότερες από 1.000 πυρκαγιές είναι ενεργές στη χώρα – από τα ανατολικά ως τα δυτικά—εκ των οποίων περισσότερες από 650 είναι εκτός ελέγχου.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κατηγορούν την καναδική πυροσβεστική για τις εκατοντάδες πυρκαγιές!

Η «έκρηξη» των θεωριών έγινε εξαιτίας ενός viral βίντεο, που δείχνει πυροσβεστικά ελικόπτερα να ρίχνουν φλόγες πάνω από τις φλεγόμενες περιοχές.

Ωστόσο, αυτό το βίντεο δεν αφορά τις τωρινές τις πυρκαγιές. Είναι από τον Ιούνιο και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Youtube της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βρετανικής Κολούμπια και αφορά προγραμματισμένη ανάφλεξη, ή τη λεγόμενη μέθοδο «αντιπύρ».

Κάποιοι υποστήριξαν ότι οι 1.000 πυρκαγιές που καίνε στον Καναδά, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή, αλλά ότι η καναδική κυβέρνηση μπορεί σκόπιμα να εξαπλώνει τις φλόγες.

«Ο Καναδάς χρησιμοποίησε drones με φλογοβόλα συνδεδεμένα σε αυτά και ελικόπτερα για να πυροδοτήσει πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ο Τριντό το ονόμασε κλιματική αλλαγή», είχε γράψει σχετικά ένας χρήστης στο Twitter, ενώ άλλος ανέφερε: «Ξεκίνησαν τις φωτιές με drones και ελικόπτερα να ρίχνουν πύρινες βολίδες».

«Οι προγραμματισμένες αναφλέξεις είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο διαχείρισης δασικών πυρκαγιών για την απομάκρυνση των δασικών καυσίμων και τη μεταφορά της πυρκαγιάς σε καθορισμένες γραμμές ελέγχου με μικρότερη ένταση από την ελεύθερη πυρκαγιά, μειώνοντας έτσι την ικανότητα περαιτέρω εξάπλωσης», είχε εξηγήσει σχετικά μετά την κυκλοφορία του βίντεο, η Υπηρεσία Wildfire της Βρετανικής Κολούμπια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This