Εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο Καραμπάχ – Σχεδόν 100 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Συνάντηση αυτονιμιστών και Αζέρων αξιωματούχων την Πέμπτη

Must Read

Αρμένιοι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ κατευθύνονται κατά χιλιάδες στο αεροδρόμιο, όπου εδρεύουν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, μετά την συμφωνία κατάπαυσης πυρός που επετεύχθη ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τις αυτονομιστικές δυνάμεις του αποσχισθέντος θυλάκου.

Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Ορεινός Μαύρος Αμπελώνας) ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν τα όπλα στο πλαίσιο της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

Σήμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αυτονομιστές που διοικούν την «Δημοκρατία του Αρτσάχ» (σ.σ. η ονομασία με την οποία αποκαλούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ) κάλεσαν τους 120.000 κατοίκους της περιοχής να μην σπεύσουν στο αεροδρόμιο του Στεπανακέρτ, πρωτεύουσας του θυλάκου. Ωστόσο, η Μόσχα ανέφερε ότι 2.261 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 1.049 παιδιά, έχουν απομακρυνθεί από εμπόλεμες ζώνες και φιλοξενούνται σε βάση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Πούτιν: «Ελπίζω η κατάσταση να μεταφερθεί σε μια ειρηνική δίοδο»

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Είμαστε σε πολύ στενή επαφή με όλα τα μέρη της σύγκρουσης και τις Αρχές στο Ερεβάν, στο Στεπανακέρτ και στο Μπακού. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε αποκλιμάκωση και να μεταφέρουμε την επίλυση του προβλήματος αυτού σε ειρηνική κατεύθυνση».

Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας ο Πούτιν διαβεβαίωσε: «Οι ειρηνευτικές μας δυνάμεις εργάζονται πολύ ενεργά με όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτήν την σύγκρουση. Κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό».

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν συνάντηση αύριο, Πέμπτη, με τις Αρχές του Μπακού στην πόλη Γεβλάκ του Αζερμπαϊτζάν. 

Η Αρμενία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 200 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στον διαφιλονικούμενο θύλακο.

Ωστόσο, πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές κάνουν λόγο για 100 νεκρούς από τις σφοδρές συγκρούσεις και 200 και πλέον τραυματίες.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This