Ο Ερντογάν επιμένει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους – Πανηγυρίζει για Μενέντεζ και βλέπει… F-16

Έστειλε μήνυμα στην Ουάσινγκτον μέσω της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Must Read

Aπό το Αζερμπαϊτζάν επέστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε ικανοποιημένος τόσο για τα αποτελέσματα της επίσκεψης όσο και για τα νομικά προβλήματα που ανετιμετωπίζει ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

 Ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης, ο Ερντογάν επισήμανε πως η Τουρκία πρέπει να μετατρέψει τα νομικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός γερουσιαστής -ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ- σε ευκαιρία για την προμήθεια των αεροσκαφών F-16.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας όσον αφορά στα F-16 ήταν οι ενέργειες του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ο υπουργός Εξωτερικών μας, Χακάν Φιντάν, θα παρακολουθεί στενά αυτήν την διαδικασία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκαν στις ΗΠΑ πριν από τρεις ή τέσσερις ημέρες. Οι συνομιλίες αυτές συνεχίζονται ακόμη. Αλλά τώρα, θα ήταν χρήσιμο να μετατρέψουμε αυτήν την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του. Έτσι, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε την διαδικασία σχετικά με τα F-16» ανέφερ ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

 

Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στην Ουάσινγκτον και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα τηρήσει την υπόσχεσή του για την επικύρωση της υποψηφιότητας της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανοίξει τον δρόμο για την πώληση μαχητικών F-16 στην Άγκυρα.

Για το Κυπριακό

Ο Ερντογάν επέμεινε στην αναγνώριση του ψευδοκράτους, συνεχίζοντας την ρητορική που είχε χρησιμοποιήσει από βήματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα. Χαρακτήρισε ως «καλύτερη επιλογή την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) για όλες τις χώρες που θέλουν να διασφαλίσουν μόνιμη ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου».

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Αζερμπαϊτζαν να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα. «Υπάρχει μια σύνοδος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών το επόμενο διάστημα. Το Αζερμπαϊτζάν είναι πολύ πρόθυμο να προσκαλέσει τον κ. Ερσίν Τατάρ, πρόεδρο της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” σε αυτήν την συνάντηση» ανέφερε είπε και συνέχισε σύμφωνα με το κυπριακό Sigma Live:

«Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Καζακστάν και ελπίζουμε ότι θα δούμε την ΤΔΒΚ ως μέλος παρατηρητή σε αυτήν την συνάντηση. Χάρη στον κ. Ιλχάμ Αλίεφ, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει μια σοβαρή αποφασιστικότητα για το θέμα αυτό. Αποκάλυψε, επίσης, ότι θέλει να κυματίζει εκεί η σημαία της. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας χέρι-χέρι σε αυτό το βήμα που έγινε. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου. Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο σαφής πραγματικότητα στην Κύπρο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This