Κλειστό μέχρι το απόγευμα το αεροδρόμιο Λούτον στο Λονδίνο: Επηρεάζονται περίπου 40.000 επιβάτες!

Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί

Must Read

Ακινητοποιήθηκαν όλες οι πτήσεις μέχρι το απόγευμα, και όχι μέχρι το μεσημέρι -όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί- στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου μετά από μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε χώρο στάθμευσης 1.200 αυτοκινήτων κοντά στο κτίριο του τερματικού σταθμού.

Η πυρκαγιά του αεροδρομίου προκάλεσε «σημαντική δομική κατάρρευση» του τερματικού στάθμευσης αυτοκινήτων που απέχει περίπου πέντε λεπτά με τα πόδια από το κτίριο του τερματικού σταθμού. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Bedfordshire εκτιμά ότι περίπου 1.200 αυτοκίνητα βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων εκείνη τη στιγμή. Τέσσερις πυροσβέστες και ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω των επιπτώσεων της εισπνοής καπνού και η αστυνομία του Bedfordshire προέτρεψε τους ανθρώπους να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο.

 

Η αναστολή επρόκειτο να διαρκέσει αρχικά έως το μεσημέρι. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν λόγω του μεγάλου όγκου της πυρκαγιάς. Οι επιβάτες μίλησαν για μεγάλες φλόγες και το θόρυβο των συναγερμών αυτοκινήτων και για «δυνατές εκρήξεις». Οι εισερχόμενες πτήσεις μετά τις 21:00 μετατράπηκαν στο Λονδίνο Gatwick Stansted και ακόμη και στο Μάντσεστερ. Η προσάραξη αναμένεται να επηρεάσει έως και 40.000 επιβάτες. 

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για να εξακριβωθεί η αιτία της πυρκαγιάς. Τέσσερις πυροσβέστες και ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμα:

Χάος στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου: Λόγω φωτιάς αναστέλλονται οι πτήσεις! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This