Επίθεση με πέτρες στην «Ματωμένη Εκκλησία» και την Μεγάλη Του Γένους Σχολή στο Φανάρι

Oι μειονότητες στην Τουρκία γίνονται στόχοι

Must Read

Τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν την Πέμπτη πως η εκκλησία της Παναγίας Μουχλιώτισσας, η «Ματωμένη Εκκλησία» στην Κωνσταντινούπολη, και η Μεγάλη Του Γένους Σχολή στο Φανάρι, πλησίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Επιπλέον, στους τοίχους γράφτηκαν συνθήματα όπως «Κάτω το Ισραήλ» και «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαράκη από την Τουρκία, ο διευθυντής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Δημήτριος Ζώτος, δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου αυτήν την στιγμή.

Πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο, ομάδα ατόμων περνώντας από το σχολείο κόλλησε στην πόρτα ένα χαρτί, που περιείχε σλόγκαν κατά του Ισραήλ.

Καθώς η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κλιμακώνεται καθημερινά, οι μειονότητες στην Τουρκία γίνονται στόχοι.

Στόχος επιθέσεων έγιναν και κτήρια της ελληνικής κοινότητας. Εθνικιστικά γκράφιτι γράφτηκαν στους τοίχους της εκκλησίας της Παναγίας και σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, πρώην ελληνικό δημοτικό σχολείο. Έγινε, επίσης, γνωστό ότι πετάχτηκαν πέτρες προς τα κτήρια.

Μετά την επίθεση, ο ιερέας της εκκλησίας υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα του Μπαλάτ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα 3-4 ατόμων που φορούσαν τουρμπάνια έγραψαν τους τοίχους και πέταξαν πέτρες.

Το Ίδρυμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Παναγίας εξέφρασε την θλίψη του μετά την επίθεση με δήλωση στα τουρκικά ΜΜΕ: «Αυτή η επίθεση συνέβη σε έναν τόπο λατρείας και ένα σχολείο, αλλά συνέβη και στους ανθρώπους μας που ζουν εκεί. Τα στελέχη της Αστυνομίας μας μάς βοήθησαν πολύ. Ελπίζουμε τέτοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν.»

Οι δράστες των επιθέσεων δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This