Το Ισραήλ συνεχίζει τις σκοτεινές συναλλαγές με το Αζερμπαϊτζάν

Must Read

Το Ισραήλ προμήθευσε εξελιγμένο οπλικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, αξίας  1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη και προκλητική ενέργεια, διότι το Αζερμπαϊτζάν είναι ο πιο στενός σύμμαχος της Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της ουσιαστικά ηγείται, εξοπλίζει και ενισχύει την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Η όλη συναλλαγή έγινε με απόλυτη μυστικότητα, καθώς το Ισραήλ δεν ανακοινώνει τον αποδέκτη της τεράστιας αυτής συναλλαγής. Δημοσιεύματα στο Μπακού όμως, με πανηγυρικό χαρακτήρα, ανακοίνωναν την μεγάλη αυτή συμφωνία του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της.

Τα μυστήρια όμως δεν σταματούν εδώ.

Η πώληση του εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος στο Αζερμπαϊτζάν από το Ισραήλ, έγινε λίγες εβδομάδες αφότου οι ΗΠΑ ενέκριναν πρόσθετη βοήθεια 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ επειδή το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να …επεκτείνει τις δυνατότητες της αντιπυραυλικής άμυνας του! 

Πως είναι δυνατόν να ζητάς βοήθεια δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσεις την αντιπυραυλική σου άμυνα και την ίδια στιγμή να πουλάς αντιπυραυλικά συστήματα σε μία χώρα η οποία συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο σου εχθρό;

Εξαιρετικά ύποπτη και επιλήψιμη λοιπόν η σχέση Ισραήλ – Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This